BiH

Stanivuković dolazi na miting "Srpska te zove"

Stanivuković dolazi na miting "Srpska te zove"
Foto: N.N. | Stanivuković dolazi na miting "Srpska te zove"

BANJALUKA – Ja dolazim prvo kao Srbin, pravoslavac, dolazim kao čovjek, dolazim i kao gradonačelnik. Pozivam se Banjalučane. Svim svojim bićem sam da odbranim nacionalne interese svog naroda, da zaštitimo imovinu Republike Srpske ne gledajući formalno-pravno ko kojoj poziciji pripada, ima tema u kojima to nije važno.

Rekao je ovo Draško Stanivuković te je time potvrdio da će se u četvrtak pojaviti na mitingu "Srpska te zove" koji će se održati na Trgu Krajine nakon sjednice Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će se naći i izvještaj Međunarodne komisije za Srebrenicu, dodajući da je ovo nacionalna tema, te da neko želi srpski narod da proglasi da je genocidan.

"Naravno da je moja dužnost da budem tamo gdje god je potrebno i da dam svoj maksimalni doprinos. Moja dužnost je da pozovem sve Banjalučane, sve naše građane, ne samo iz Banjaluke, cijele Republike Srpske, ali ja kao domaćin u Banjaluci imam svakako najveću odgovornost. Ovim putem pozivam da se odazovemo na skup koji govori da trebamo da budemo svi jedinstveni, da nema ni politike, ni političke stranke koja može da ima suprotno mišljenje od toga da mi nismo genocidan narod, da smo mi proživili žrtvu, da smo mi ti koji smo stradali", rekao je Stanivuković.

Podsjetio je i na borbu rukovodstva Srbije i Srpske da ova rezolucija ne dobije podršku ili da podrška bude što manja.

"Tako da ovo je jedna patriotska dužnost, jedan patriotski čin. Ja vjerujem da među nama postoji dovoljno razumnih glava da se svi na tako nešto odazovemo. Siguran sam da niko neće ovo politizovati. Mi smo jedan sjajan, dobar narod, najgostoljubiviji narod, mi smo stradali narod, mi ljubimo slobodu, mi čuvamo samo onu našu teritoriju koja je vjekovna naša i ništa više od toga", naveo je Stanivuković.

Dodao je da će poslanici PDP-a dati podršku izvještaju.

"Prema tome siguran sam i znam da će poslanici PDP-a da podrže ovaj izvještaj koji je istinit, da se nije u Srebrenici desio genocid i da mi nismo taj narod kako žele da nas obilježe i označe i da ćemo se svi odazvati na veliki skup podrške", rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije