BiH

Stefanović: Prioritet borba protiv terorizma

Stefanović: Prioritet borba protiv terorizma
Stefanović: Prioritet borba protiv terorizma

BANJALUKA - Ministri unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić i Srbije Nebojša Stefanović ocijenili su danas u Banjaluci da je saradnja ova dva ministarstva veoma dobra i da se ogleda u provođenju važnih operativnih akcija.

"U narednom periodu imaćemo mnogo aktivnosti u različitim segmentima policijske saradnje. Želimo unaprijediti saradnju u oblasti obuke i edukacije kadra, ali i u operativnom segmentu", rekao je novinarima Jovičić, nakon što je sa Stefanovićem posjetio bazu Specijalne jedinice policije Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, u posljednjih godinu dana dva ministarstva su provela važne operativne akcije u kojima je uhapšeno više od 30 lica i zaplijenjene znatne količine droge i naoružanja.

"Saradnju želimo da unaprijedimo i u oblasti zaštite i spašnjavanja lica i imovine, ali i kada je u pitanju borba protiv terorizma. Adekvatno ćemo djelovati u svim segmentima na dobrobit građana Srpske i Srbije", dodao je Jovičić.

Stefanović je istakao da je prioritet Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije suzbijanje trgovine drogom i borba protiv terorizma.

"Srbija će svim snagama da se bori protiv svih vidova kriminala. U mojoj zemlji, ali i u BiH veliki problem predstavlja i pojačani rizik od terorističkih aktivnosti, čemu moramo da posvetimo posebnu pažnju", kaže Stefanović i napominje da pojedinci odlaze na ratišta u islamske zemlje i da po povratku postaju bezbjednosna prijetnja.

On je napomenuo da će biti unaprijeđena saradnja specijalnih jedinica Srbije i Republike Srpske.

Odgovarajući na pitanje da li je na sastanku sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom bilo riječi o istrazi koja se odnosi na saradnju fondova zdravstvenog osiguranja Srbije i Srpske, Stefanović je rekao da o tome nije pričao sa Dodikom i da ne raspolaže bilo kakvim informacijama.

Pripadnici Specijalne jedinice policije Republike Srpske izveli su pokaznu vježbu tokom posjete delegacija ministarstava unutrašnjih poslova Srpske i Srbije, njihovoj bazi u Trnu kod Banjaluke.

Ovo je bila prva posjeta Stefanovića Republici Srpskoj od kada je na funkciji ministra unutrašnjih poslova Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije