BiH

Stevandić: RS će se boriti da sama odlučuje o svojoj sudbini

Stevandić: RS će se boriti da sama odlučuje o svojoj sudbini
Foto: Vladimir Stojaković | Stevandić: RS će se boriti da sama odlučuje o svojoj sudbini

BANJALUKA - Nenad Stevandić, predsjednik Ujedinjene Srpske, rekao je da će se Republika Srpska boriti da sama odlučuje o svojoj sudbini, sama donositi ekonomske, nacionalne i druge platforme.

"Konvencija ove stranke ima namjeru da pokaže snagu organizacije, odlučujući faktor, te kaže da će biti usmjereni ka pobjedi onih koji hoće da imamo svoju republiku, a ne onih koji hoće da imaju svoje gazde", istakao je Stevandić.

Dodao je da je saradnja sa SNSD-om dovela do toga da na njihovoj prvoj konvenciji budu Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a i Željka Cvijanović, potpredsjednik SNSD-a.

Dodik je kazao da je Ujedinjena Srpska analitička politička organizacija koja je nastala iz razloga da ojača povjerenje u RS i njene institucije.

"Naš način života i sve ono što smo morali da branimo, pomalo iznenada zbog načina na koji predstavnici u zajedničkim institucijama čine, umjesto da zastupaju RS zastupaju Sarajevo ovdje u Banjaluci", rekao je Dodik, dodajući da Ujedinjena Srpska i SNSD koncepiraju zajedničku strategiju na izborima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije