BiH

Stevandić: Vrata za pregovore o Izbornom zakonu BiH otvorena

Stevandić: Vrata za pregovore o Izbornom zakonu BiH otvorena
Foto: Fena | Stevandić: Vrata za pregovore o Izbornom zakonu BiH otvorena

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je da su vrata za progovore o Izbornom zakonu BiH otvorena, te da Republika Srpska nije faktor koji će dovesti do krize, ali da isto tako neće pristati na sprovođenja zakona po bilo čijoj volji osim po volji građana.

Govoreći o mogućnosti novih razgovora o Izbornom zakonu BiH, Stevandić, koji je i predsjednik Ujedinjene Srpske, naveo je da je velika odgovornost na strankama "trojke" koje mogu da spasu kohabitaciju i partnerski odnos u BiH ili da ga potpuno uruše.

"Republika Srpska ima legitiman zakon, dok volja građana Federacije BiH nije ispoštovana. Moguće je da 'trojka' u komunikaciji sa (Kristijanom) Šmitom nađe način da izađe iz toga i ispoštuje ono što je dogovoreno u Laktašima i Sarajevu. To ćemo pozdraviti jer bi to bila legalizacija volje građana BiH", rekao je Stevandić, prenosi Srna.

Prema njegovim riječima, politički lideri iz Republike Srpske su otvorenih karata, ne napadaju nikoga i dali su šansu dogovoru.

Kad je riječ o Zakonu o dopunama Zakona o radu Republike Srpske, Stevandić je rekao da neće biti nikakvih problema sa uplatama poreza i doprinosa. On je podsjetio da je EU zaštitila svoje građane, te da od 2016. godine nijedan građanin EU ne može biti sankcionisan bilo kakvim sankcijama SAD na teritoriji EU.

"Potpuno je prirodno da i mi kao građani zemlje koja pristupa EU ne možemo biti sankcionisani na svojoj teritoriji. Ovo je presedan da su američke sankcije išle dotle da sankcionišu ljude u njihovoj kući", napomenuo je Stevandić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije