BiH

Stevandić napustio SDS

Stevandić napustio SDS
Stevandić napustio SDS

BANJALUKA - Nenad Stevandić, potpredsjednik NS RS i sada već bivši član Glavnog odbora SDS-a, podnio je ostavku na sve funkcije i članstvo u ovoj stranci.

Kako je rekao, ostaće opozicioni poslanik i djelovaće kao i dosad, isključujući ikakvu mogućnost prelaska u drugu stranku i naglašavajući da je SDS ušao u neku vrstu projekta u kojem će podržati prenos nadležnosti.

"Dobro znam da se priprema dosta setova zakona koji neće biti dobri za RS, a da ćemo ih mi dočekati u atmosferi neke nesloge i napete situacije na ivici sukoba", rekao je Stevandić, dodajući da ne želi da ga narod kazni zato što nije na vrijeme upozoravao na to.

Stevandić je rekao da smatra da nekoliko fotelja koje je SDS dobio na nivou BiH nije vrijedno urušavanja RS, a na pitanje da li će odstupiti s mjesta potpredsjednika NS RS i vratiti mandat poslanika, naglasio je da mu ne pada na pamet da broj glasova koje je dobio pokloni Mladenu Bosiću, lideru SDS-a, za trgovinu s Bakirom Izetbegovićem. Nije isključio mogućnost da podrži većinu koju bi eventualno uspio formirati SDS, ali kako je rekao, o tome bi odlučio tek nakon razgovora s potencijalnim mandatarom.

"Nadam se da ovo rukovodstvo neće dugo opstati jer ne predstavlja volju članova već samo svoje gole interese za foteljama na nivou BiH i da ću imati prilike da sa svim časnim članovima sarađujem u skoroj budućnosti", napisao je Stavandić u pismu ostavke.

Pored Stevandića, SDS u Banjaluci po svemu sudeći ostaće i bez Marinka Dragišića, odbornika ove stranke u lokalnom parlamentu. U kratkom razgovoru Dragišić nam je potvrdio da je podnio ostavku na mjesto potpredsjednika Gradskog odbora SDS-a, ali da ostaje član stranke. Prema nezvaničnim informacijama, Dragišić je ostavku podnio jer je nezadovoljan prošlogodišnjim izborima i zbog sumnje da je kroz malverzacije pojedinaca ostao bez poslaničkog mandata, iako je imao 3.500 glasova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije