BiH

Stevandić sve dalje od SDS-a

Stevandić sve dalje od SDS-a
Stevandić sve dalje od SDS-a

BANJALUKA - Nenad Stevandić, potrepdsjednik NSRS i član Glavnog odbora SDS-a zamrznuo je rad u ovoj stranci.

Na današnjoj pres konferenciji, Stevandić je naglasio da se neće pridružiti SNSD-u i da ne osniva novu stranku, a kao razlog za zamrzavanje članstva naveo je to da "SDS na čelu sa predsjednikom Mladenom Bosićem, zbog fotelja u Sarajevu spreman je da sluša naloge Bakira Izetbegovića".

On je rekao da je licemjerno da se njega optužuje za saradnju sa SNSD-om, napomenuvši da će i dalje raditi u Klubu SDS-a i glasati prema vlastitoj savjesti.

 "Smatram da sam svojim opozicionim radom doprinjeo smjenama ministara Škrbića, a u to vrijeme je predsjednik stranke i oni koji mi sada podmeću bili u koaliciji sa Miloradom Dodikom radi fotelja na nivou BiH i gušili su opozicioni rad u RS. Poslije su učinili nešto još gore - radi zadržavanja fotelja u Sarajevu taj isti posao rade sa Bakirom Izetbegovićem i ponašaju se kao da im je on poslodavac", rekao je Stevandić.

Rekao je da su stvari koje se SNSD loše uradio nesporne, ali da zbog toga ne smatra da treba uništiti RS.

"Ne smatram da treba početi malte ne bratoubilački rad da bi vrh neke stranke zadržao fotelje u Sarajevu čija je garancija Izetbegović. Ja nisam ni Dodikov ni Bakirov", rekao je Stevandić.

Naglasio je da će se zalagati za politiku očuvanja nadležnosti RS i da se neće baviti spletkarenjima koja idu iz Sarajeva.

"Zato sam uputio kritike da nije normalno da predsjednik i najuže rukovodstvo SDS-a en prisustvuje obilježavanju jasenovačke tragedije, u tuzlanskoj koloni, Dobrovoljačkoj ulici ili obijležavanju Dana Vojske RS. To su tekovine za koje je SDS zaslužan", naveo je on.

Nakon završetka njegove pres konferencije prvi su mu čestitali Slavko Dunjić, koji je ranije isključen iz SDS-a, te Igor Radojičić, potpredsjednik SNSD-a koji je proteklih mjeseci izrazio nezadovoljstvo nekim potezima vlastite stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije