BiH

Studenti protiv prenosa nadležnosti na nivo BIH

Studenti protiv prenosa nadležnosti na nivo BIH
Studenti protiv prenosa nadležnosti na nivo BIH

BANJALUKA - Unija studenata Republike Srpske saopštila je da neće dozvoliti da budu prenesene nadležnosti u oblasti visokog obrazovanja na nivo BiH, odnosno da Ministarstvo obrazovanja više ne bude u Republici Srpskoj.

 "Svjesni smo da ova inicijativa ne može biti realizovana ukoliko je ne podrže partije iz Republike Srpske", navodi Unija studenata u saopštenju povodom informacija da postoji mogućnost da budu prenesene nadležnosti u oblasti visokog obrazovanja na nivo BiH.

Iz Unije studenata ističu da će, ukoliko se pokaže tačnim da su pojedine stranke iz Republike Srpske svojim potpisima dale pristanak na ovakvu inicijativu, organizovati prikupljanje potpisa među studentima protiv prenosa nadležnosti u oblasti obrazovanja, a ne isključuju ni masovne proteste ukoliko na drugi način ne budu mogli da odbrane svoje interese.

"Nemamo ništa protiv toga da obrazovanje bude unaprijeđeno u cijeloj BiH, ali nijedno suštinsko unapređenje ne zahtijeva prenos nadležnosti, zbog čega takvu inicijativu smatramo isključivo političkom, usmjerenu na neke druge ciljeve, a ne na unapređenje visokog obrazovanja", saopšteno je iz ove studentske organizacije.

U saopštenju, koje potpisuje predsjednik Unije studenata Borivoj Obranović, studenti navode da su pročitali programe svih partija i da im je dobro poznato koliko je kome bitno obrazovanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije