BiH

Sud odbio Bosićeve dokaze, glavno ročište odgođeno za decembar

Sud odbio Bosićeve dokaze, glavno ročište odgođeno za decembar
Sud odbio Bosićeve dokaze, glavno ročište odgođeno za decembar

BANJALUKA - Glavno ročište po tužbi Milorada Dodika, predsjednika RS protiv Mladena Bosića, lidera SDS-a, za klevetu, odgođeno je za polovinu decembra, jer vještak psihijatrijske struke nije uspio da stupi u kontakt sa Dodikom kako bi utvrdio stepen duševne boli koja mu je nanijeta, javlja novinar "Nezavisnih".

Bosić je danas pokušao da priloži nove dokaze koje je sud odbio, a novi dokazi se odnose na imovinu Dodika koju je imao 2006. godine i koja je za oko pet miliona KM povećana na kraju njegovog premijerskog mandata.

Bosić je podnio i novu krivičnu prijavu koja se odnosi na kupovinu vile u Beogradu.

Kako Bosić tvrdi, vila je kupljena parama sa Dodikovih privatnih računa a kasnije mu je fiktivno odobren kredit Pavlović banke za kupovinu te vile.

Goran Bubić, Dodikov advokat, rekao je da je sud dokaze odbio jer Bosić nije mogao dokazati da ih ranije nije mogao dostaviti.

Što se tiče nalaza vještaka, Bubić je rekao da će on biti urađen, te da je u takvim parnicama, to uobičajna stvar.

Komentarišući nedolazak Dodika, on je rekao da je to njegova odluka i da nije suprotna zakonu.

Dodik: Odakle Bosiću povjerljivi dokumenti iz Pavlović banke?

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je da je očigledno da su prijava predsjednika SDS-a Mladena Bosića protiv njega za podignuti kredit u Pavlović banci i aktivnosti Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ smišljeno sinhronizovani, te da je riječ o političkoj zloupotrebi institucija i političkoj manipulaciji.

Komentarišući krivičnu prijavu koju je Bosić podnio protiv njega i još nekoliko lica, a u vezi sa kreditom koji je podigao u Pavlović banci, Dodik je rekao da je bilo logično da je Bosić, ako je patriota koji drži do Republike Srpske, prijavu podnio u institucijama Srpske, a ne institucijama BiH.

“On /Mladen Bosić/ se pojavio danas na ročištu povodom moje tužbe za klevetu protiv njega i priložio materijal, koji je sud odbio kao dokazni. Samo nekoliko trenutaka poslije toga stiže vijest iz Sarajeva da su oni umjesto institucija sistema u Srpskoj prenijeli sve na nivo BiH i da se time bave Sipa i ostali”, rekao je Dodik.

On je ocijenio da je Bosić to uradio bojeći se odgovornosti kako je pribavio dokumente iz banke. “Očigledno je da je neko, simpatizer SDS-a u Pavlović banci, njima dostavio papire na osnovu kojih su oni nešto zaključili”, istakao je Dodik.

Predsjednik Srpske je rekao da je opštepoznata stvar da je ranije, 2007/2008. godine digao kredit u Pavlović banci i od tog novca kupio objekat u Beogradu, te za to dao ličnu mjenicu i stavio objekat pod hipoteku.

Kasnije je, kaže Dodik, objekat dao pod zakup koji pokriva ratu kredita u dinamici koja je dogovorena s bankom.

“Oni problem vide u određenim procedurama, a ja nemam ništa protiv da se to provjeri”, dodao je Dodik, navodeći da je SDS-u očigledno sporno to što je s bankom dogovoreno da se zakup u visini rata kredita plaća jednom godišnje.

Dodik je ocijenio da je priča o njegovom kreditu, a s obzirom na to da je sve transparentno, potpuno promašena, te da su “Bosić i njegovi trabanti” o tome ranije već govorili.

On je podsjetio da je zbog takvih stvari kao građanin tužio sebe kao predsjednika Republike.

“Nemam ništa protiv toga da sve to institucije ispituju, a ni njihovo spinovanje u smislu – ne vjerujemo institucijama i sudovima Srpske nego idemo na nivo BiH da se Milorad Dodik mrcvari po Sarajevu – nije problem”, rekao je Dodik, ponovivši da i pored svega toga nema ništa protiv da se sve ispita, iako misli da je antisrpska pozicija Suda i Tužilaštva BiH lako dokaziva.

On je naglasio da je iz cijele situacije vidljiv i udar na Pavlović banku, istakavši da se postavlja pitanje odakle Bosiću dokumenti iz te banke.

Vezane vijesti:

Sud odbio Bosićeve svjedoke, glavna rasprava 18.novembra

Dodik od Bosića traži 10.000 KM za klevetu

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije