BiH

Šume RS kupuju vozila vrijedna 1,1 milion KM

Šume RS kupuju vozila vrijedna 1,1 milion KM
Šume RS kupuju vozila vrijedna 1,1 milion KM

BANJALUKA - Iako je JP "Šume RS" zbog milionskih gubitaka na korak do potpune propasti, Uprava ovog preduzeća sa Srđanom Ljubojevićem na čelu donijela je odluku da se ide u nabavku novih vozila vrijednosti više od 1,1 milion KM.

Izvor "Nezavisnih" ispričao je da ništa ne bi bilo sporno da Ljubojević, čim je zasjeo u fotelju generalnog direktora, nije poništio raniju odluku o nabavci vozila koju je donijela Uprava na čelu sa Neđom Ilićem, bivšim generalnim direktorom JP "Šume RS", i čija vrijednost je bila skoro duplo manja.

"Uprava sa Ilićem na čelu donijela je odluku o nabavci novih vozila vrijednosti oko 600.000 KM, međutim, čim je Ljubojević došao na čelo preduzeća, poništio je tu odluku i nedugo zatim raspisao novu, koja je duplo većeg iznosa. Pojedini članovi Uprave, iako su se složili da bude donesena takva odluka, nisu bili za nju, ali zbog straha od gubitka posla ipak su je podržali", ispričao je ovaj izvor.

Isti izvor navodi, iako tender još  nije raspisan, da se zna ko će na njemu pobijediti i dobiti milionski posao.

"Većina vozila biće nabavljena preko jednog visokopozicioniranog člana Socijalističke partije (SP), kojoj pripada i Ljubojević i koji je taj posao već obećao", ispričao je isti izvor.

U Direkciji JP "Šume RS" ne kriju da je donesena takva odluka, ali izbjegavaju odgovor na pitanje zašto je poništena ranija, Ilićeva odluka o nabavci novih vozila.

"U skladu sa planom investicija za 2012. godinu, Uprava JP 'Šume RS' donijela je odluku o nabavci vozila. Nabavka se odnosi na devet lada niva, šest terenskih vozila i 12 minibusa za prevoz radnika do radilišta", kažu u Direkciji JP "Šume RS".

"Ukupna vrijednost ove nabavke je 1.153.000 KM, a isporuke pomenutih vozila biće usklađene sa finansijskim mogućnostima gazdinstava koja su ih trebovala i čiji vozni park nije obnavljan od devet do 20 godina", kažu u Direkciji.

Na pitanje postavljeno pisanim putem zbog čega je poništena ranija odluka Neđe Ilića, bivšeg direktora JP "Šume RS", a sadašnjeg pomoćnika ministra poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede RS, u Direkciji JP "Šume RS" nisu željeli da odgovore.

Takođe ni Ilić nije želio komentarisati nabavku novih vozila JP "Šume RS", ali nam je potvrdio da je on krajem svog mandata donio takvu odluku, ali da ne zna tačno kolika je njena vrijednost bila.

"Od svih vozila, šest terenskih će vrijediti najviše, a biće dodijeljena uglavnom šefovima koji su bliski Ljubojeviću, jer radi se o terencima visoke klase", ispričao je izvor "Nezavisnih".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije