BiH

Svestrani odnosi Srpske i Rusije

Svestrani odnosi Srpske i Rusije
Svestrani odnosi Srpske i Rusije

SARAJEVO - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić izjavio je da Srpska veoma puno pažnje posvećuje razvijanju odnosa sa Moskvom i da su aktuelni odnosi više nego prijateljski i svestrani i daju vidljive konkretne rezultate.

"Ruska Federacija je u političkim relacijama veoma često izražavala najviše razumijevanje za stavove iz RS i to je poznato, naročito na sjednicama Savjeta za implementaciju mira (PIK) gdje je često izražavala veoma slične stavove kada je riječ o OHR-u i intervencijama međunarodne zajednice", rekao je Radojičić.

On je naglasio da se razvijaju ekonomski odnosi sa Rusijom i izrazio nadu da će uskoro doći do novih ruskih ulaganja u oblasti energetike, gasifikacije i potencijalnih infrastruktnih objekata.

"Najveće investicije u naftni sektor upravo su od ruskih kompanija, a najveća ruska banka žZberbankž već je ušla u kupovinu Folksbanke", rekao je Radojičić novinarima na prijemu Ambasade Rusije u BiH u Sarajevu povodom obilježavanja Nacionalnog dana Rusije.

On je dodao da se sa Rusijom održava i dobra kulturna, prosvjetna i duhovna saradnja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije