BiH

Tadić: U SDS-u se događa puč koji još traje

Tadić: U SDS-u se događa puč koji još traje
Tadić: U SDS-u se događa puč koji još traje

SARAJEVO - Ognjen Tadić, doskorašnji potpredsjendik SDS-a, nakon što je podnio ostavku na sve stranačke funkcije, poslao je pismo na preko 100 adresa unutar stranke, od glavnog odbora, Predsjendištva, opštinskih odbora, ali ne i medijima.

U opširnom pismu on tvrdi da se u SDS-u događa puč koji još traje, te da ostavka Mladena Bosića nije dobra.

“Ne želim komentarisati pismo, neću više ni riječi reći, samo želim reći da ja to nisam poslao novinarima i da smatram da su to unutarstranačke stvari i problemi", rekao je Tadić za “Nezavisne”.

On kolegama zamjera što su tome aplaudirali na sjednici Glavnog odbora održanoj u Doboju 8. Oktobra.

Tvrdi da ne brani Bosića, te da nema s njim komunikaciju kakvu bi trebao da ima, a imajući u vidu tračeve koji govre da iza svega u SDS-u stoji on.

Tvrdi da ga je upozorio na neke ljude, ali da mu Bosić nije vjerovao.

“Vjerovao je ljudima kojima je lično poklonio povjerenje, a koji sada pričaju kako je bi loš, pravio greške, da nisu bili njegovi ljudi već su samo poštovali predsjednika i slično. Drugi put smo se vidjeli u proljeće 2016. godine kada sam mu rekao da je stanje krajnje loše zbog svih neispunjenih obećanja, nesposobnosti, kompromitaciji i gluposti jednog broja naših kadrova, i da on pod hitno treba podnijeti ostavku na funkciju predsjedavajućeg Predstavničkog doma kako bi se u punom kapacitetu bavio strankom, da Mektića koji je već tada bio na granici javne prihvatljivosti i bez ozbiljnih rezultata treba poslati za ambasadora u Beograd, da Lazara Mirkića treba inkorporisati kao delegata u Dom naroda, da Darka Babalja treba prebaciti u Predstavnički dom na Bosićevo mjesto u Kolegiju doma, a da Aleksandru Pandurević kao jedino očuvano lice koje se povezuje sa borbom protiv korupcije treba izabrati za ministra bezbjednosti BiH. Zašto Aleksandru? Pa ne znam da li znate, ali je važno da znate ako ne znate, da su svi veliki predmeti posebno iz bankarskog sektora upravo zahvaljujući Aleksandri pokrenuti. Ne želim komentarisati Mektićev rad u njegovoj kancelariji ili u okviru osnovnih poslova ministarstva koje vodi. Ipak, koliko se ja sjećam samo su dvije upečatljive teme koje je on otvorio. To je pitanje „ko je ženska osoba koja je viđena u društvu sa Miloradom Dodikom na nekom aerodromu“ i afera telefonski razgovor Mate Đakovića i Milorada Dodika u kojem se pominje tužilac Goran Salihović”, tvrdi u pismu Tadić.

Tadić je naveo da u pismu daje odgovore na neka od pitanja koja su mu postavljena, uključujući i njegovo mišljenje šta se dešava i kako treba popraviti sadašnje stanje u stranci.

On predlaže kompletnu smjenu rukovodstva SDS-a, i da s eniko od njih ne msili kandidovati na  vanrednim unutarstranačkim izborima, te rekosntrukciju Vijeća minsitara BiH nakon što svaki minsitar podnese rezultate svog rada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije