BiH

Tegeltija: Radončiću narušena prava

Tegeltija: Radončiću narušena prava
Tegeltija: Radončiću narušena prava

SARAJEVO- Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta /VSTS/ BiH Milan Tegeltija smatra da su lideru Saveza za bolju budućnost /SBB/ BiH Fahrudinu Radončiću, koji se nalazi u jednomjesečnom pritvoru zbog sumnje da je ometao rad pravosuđa, narušena prava zagarantovana Ustavom BiH.

Tegeltija objašnjava da su, time što je prije ročišta u medijima objavljen transkript dijela navodno prisluškivanih razgovora, narušena prava Radončića zagarantovana Ustavom i da bi, zbog toga, hitno trebalo sprovesti istragu jer je riječ o krivičnom djelu.

"Ne znam da li je pokrenuta istraga, ali mislim da bi trebalo da je pokrenu svi koji su nadležni za sprovođenje istraga o krivičnim djelima, jer ukoliko nešto iz sfere privatnosti izađe u javnost prije nego što bude verifikovano na sudu, znači da su nečija prava narušena", rekao je Tegeltija za "Dnevni avaz".

On dodaje da postoje razni opisi za krivično djelo koje podrazumijeva objavljivanje dokaznog materijala u jednom postupku.

"To može biti zloupotreba službenih ovlaštenja, ometanje istrage...", naveo je predsjednik VSTS.

Tegeltija kaže da su sada na potezu Tužilaštvo BiH i policijske agencije koje su nadležne da utvrde činjenice u ovakvim slučajevima, kako bi prekršioci bili adekvatno sankcionisani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije