BiH

Tužilaštvo BiH će uputiti novi poziv Dodiku

Tužilaštvo BiH će uputiti novi poziv Dodiku
Tužilaštvo BiH će uputiti novi poziv Dodiku

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH uputiće predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku novi poziv na saslušanje, rečeno je "Nezavisnim" u ovoj instituciji.

Odgovarajući na pismeni upit "Nezavisnih“ u Tužilaštvu BiH su rekli da nastavljaju aktivnosti provođenjem istražnih radnji i ispitivanjem osumnjičenih.

"Osumnjičenom Dodik Miloradu, bit će upućen ponovni poziv za ispitivanje u Tužiteljstvu BiH“, rečeno je iz Tužilaštva BiH.

Goran Bubić advokat Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske rekao je ranije danas "Nezavisnim“ da nisu dobili odgovor Tužilaštva na njihov zahtjev da se Milorad Dodik sasluša na bilo kojoj lokaciji i instituciji u Republici Srpskoj, te da se on i njegov klijent neće pojaviti u Tužilaštvu.

"Mi se danas nećemo pojaviti u Tužilaštvu BiH. Nismo dobili nikakav odgovor. To je u Tužilaštvu procedura. Telefonom nas sigurno o tome neće obavijestiti. Ne znam šta misli Tužilaštvo“, rekao je Bubić.

Predsjednik Srpske Dodik je ranije izjavio da će se odazvati pozivu Tužilaštva BiH, ali samo u pravosudnim institucijama u Republici Srpskoj ili posredstvom video linka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije