BiH

Tužilaštvo zadovoljno presudom Mladenu Ždrali

Tužilaštvo zadovoljno presudom Mladenu Ždrali
Tužilaštvo zadovoljno presudom Mladenu Ždrali

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH saopštilo je da je zadovoljno trećestepenom presudom Suda BiH kojom je Mladenu Ždrali potvrđena kazna od 15 godina zatvora zbog učestvovanja u trostrukom ubistvu u naselju Vraca u Sarajevu u novembru 2005. godine.

"Sve do aktiviranja predmeta Tužilaštva BiH, ovo ubistvo počinjeno u mafijaškom stilu, godinama je bilo nerasvijetljeno, što je unijelo nemir i nesigurnost građanima Sarajeva, Istočnog Sarajeva i BiH", navodi se u saopštenju.

Prema prikupljenim dokazima, rafalnim pucnjima iz automatskog oružja, u blizini entetske linije tada su ubijeni Milorad Todorović, Radomir Janković i Esad Šenderović, a teško ranjen Murat Komarica, koji su se nalazili u ugostiteljskom objektu "Dva bora".

Tužilaštvo BiH teretilo je Ždralu da je učestvovao u pripremi i izvršenju ovog kaznenog djela, te za pomoć ubici nakon počinjenog zločina. Prema dostupnim dokazima, ubistvo je počinio Boris Govedarica koji je ubijen u Istočnom Sarajevu 2007. godine.

Tužilaštvo navodi da je u toku proces u predmetu "Lutka" u kojem se, između ostalog, sudi optuženima za ubistvo Govedarice, te da se uskoro očekuje donošenje prvostepene presude.

"Predmeti u okviru operacije kodnog naziva "Lutka" od izuzetnog su značaja za borbu protiv struktura organizovanog kriminala u BiH", navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije