BiH

U Banjaluci obilježen Dan državnosti Srbije (FOTO)

U Banjaluci obilježen Dan državnosti Srbije (FOTO)
U Banjaluci obilježen Dan državnosti Srbije (FOTO)

BANJALUKA - Konzulat Srbije obiježio je večeras u Narodnom pozorištu Republike Srpske Dan državnosti Srbije, jedan od najznačajnijih datuma u srpskoj istoriji.

Glavni dio programa bio je u fenomenalni nastup Državnog ansambla nrodnih igara i pjesama "Kolo", koji je, prema riječimaVladimira Nikolića, konzula, najbolje što Srbija ima.

"Ovo je bilo bolje od svake političke priče. Ono najbolje što Srbija ima je prikazano u Banjaluci. Na najlepši način smo obeležili Dan državnosti. Ovo je najvažniji datum u istoriji Srbije i Dan državnosti koji se slavi i zbog Prvog srpskog ustanka koji je počeo na ovaj dan kao i zbog donošenja Sretenjskog ustava", kazao je on.

Među brojnim zvanicama koji su se večeras našle u pozorištu bili su i Milorad Dodik, predsjednik RS, Željka Cvijanović, predsjednik Vlade RS, Mladen Ivanić, član Predsjedništva BiH, poslanici u Narodnoj skupštini RS, srpski predstavnici u parlamentu BiH,  kao i brojni ljudi i kulturnog i društvenog života RS i BiH.

Milorad Dodik je kazao kako je Srbija matična zemlja srpskog naroda koja okuplja sve Srbe, ma gdje živjeli.

On je građanima Srbije poželio puno uspijeha na svim poljima, poručivši da i RS ovaj praznikproslavlja sa radošću.

"Veliki nam je dar večerašnji koncert ansambla 'Kolo', koji njeguje najljepše igre sa prostora Balkana", rekao je Dodik.

Đorđe Mišić, izvršni direktor kompanije "M:tel", rekao je da je pokroviteljstvo ove manifestacije i obaveza ove kompanije.

"Mi, kao kompanija koja je dobila priznanje za svoju društvenu odgovornost, podržavamo ne samo ono što je održano u organizaciji Generalnog konzulata Srbije u Banjaluci, nego i veći deo manifestacije", rekao je Mišić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije