BiH

U toku sastanak Dodik - Džombić: Večeras odluka o Vladi?

U toku sastanak Dodik - Džombić: Večeras odluka o Vladi?
U toku sastanak Dodik - Džombić: Večeras odluka o Vladi?

BANJALUKA - U hotelu "Kaldera"kod Laktaša u toku je sastanak predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i premijera Aleksandra Džombića, povodom najavljene rekonstukcije Vlade Srpske.

Predsjednik Republike i lider SNSD-a Milorad Dodik danas je izjavio da u narednih deset dana Republika Srpska dobija novu Vladu. Medijima je poručio da ne spekulišu s imenima budućih ministara, jer će se ubrzo sve saznati.

Sastanak sa premijerom Džombićem, predsjednik Srpske najavljivao je još proteklih dana, ali zbog obaveza nisu uspjeli da usklade termin.

Nakon razgovora, počinje procedura izbora nove vlade. Dodik najavljuje da će biti promijenjeno četiri ili pet ministara. Sve će ići u skladu sa zakonom i Ustavom i za to postoji saglasnost svih. Dodik je ponovio da je partnerstvo SNSD-DNS- Socijalistička partija nije pod znakom pitanja i da će i u budućoj vladi biti po dva ministra iz DNS-a i socijalista. U vladi ostaje i jedan ministar iz HDZ-a, odnosno, Davor Čordaš, što je Dodik danas i potvrdio, dok ostali resori pripadaju SNSD-u. Proces izbora nove vlade danas razmatra i Izvršni odbor Socijalističke partije. U DNS-u su ranije potvrdili da su za određena osvježenja u izvršnoj vlasti.

Dodik je danas izjavio da će o promjenama u Vladi razgovarati i sa koalicionim partnerima."Sve ćemo to efikasno provesti, koliko nam vrijeme dozvoljava, da se ide na ostavku Vlade RS. Poslije toga odmah ide prijedlog mandatara, a za dan ili manje biće poznata struktura nove vlade," rekao je Dodik i poručio da imena koja se spominju u javnosti "nisu ni blizu pogođena".

On je dodao da je potrebno tri do pet dana da se zakaže posebna sjednica NSRS i da će poslije toga Srpska dobiti novu Vladu.

Dodik zatražio od Džombića ostavku Vlade?

Predsjednik RS Milorad Dodik zatražio je večeras od aktuelnog premijera Aleksandra Džombića da cijela Vlada RS podnese ostavku, a to bi se moglo desiti već u srijedu, prenosi Fena.

Banjalučka Alternativna televizija javila je večeras da u novom sastavu neće biti mjesta za sadašnjeg premijera Aleksnadra Džombića.

Kako će aktulena Vlada RS postupiti nakon Dodikovog zahtjeva trebalo bi da bude poznato već u srijedu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije