BiH

Utvrditi okolnosti terorističkog napada u Zvorniku

Utvrditi okolnosti terorističkog napada u Zvorniku
Utvrditi okolnosti terorističkog napada u Zvorniku

SARAJEVO - Kolegijum Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH najoštrije je osudio teroristički napad u Zvorniku i zahtijeva od agencija za provođenje zakona da što prije utvrde okolnosti pod kojim se taj gnusni događaj desio.

"Od svih institucija BiH zahtijevamo da u skladu sa zakonskim ovlaštenjima preduzmu mjere da se u budućnosti ovakvi i slični slučajevi ne bi dešavali", saopšteno je iz parlamenta BiH nakon vanredne sjednice Kolegijuma.

Na zahtjev zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Mladena Bosića, Kolegijum je odlučio da sjednica Predstavničkog doma umjesto sutra bude održana 13. maja, te da prva tačka dnevnog reda bude razmatranje informacije o terorističkom napadu u Zvorniku. 

S tim u vezi, od Savjeta ministara BiH je zatraženo da za sjednicu pripremi detaljnu informaciju. 

Kolegijum je danas izrazio saučešće porodici ubijenog policajca Dragana Đurića, a povrijeđenim policajcima uputio želje za što brži oporavak.

Policajac Dragan Đurić ubijen je sinoć u terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku, koji je izvršio Nerdin Ibrić /24/ iz sela Sapna kod Zvornika. Tom prilikom ranjeni su policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović. 

Ibrić, koji je tokom napada uzvikivao "Alahu ekber", likvidiran je prilikom razmjene vatre sa policijom. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije