BiH

Vehabija Murselović: Molim se Bogu na radnom mjestu, i dalje ću to činiti

Vehabija Murselović: Molim se Bogu na radnom mjestu, i dalje ću to činiti
Vehabija Murselović: Molim se Bogu na radnom mjestu, i dalje ću to činiti

BANJALUKA - MUP RS upoznat je sa informacijom da je Osman Murselović, radnik Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, član vehabijskog pokreta i građani nemaju razloga za paniku, potvrdio je danas "Nezavisnim" izvor blizak MUP-u RS.

"Znamo da je Murselović vehabija i u skladu sa zakonom pratimo sve aktivnosti vezane za ovaj slučaj", pojasnio je kratko naš izvor iz MUP-a RS.

"Nezavisnim" je ranije potvrđeno da radnici UIO BiH koji su smješteni u zgradi u Ulici Nikole Tesle u Banjaluci već duže vrijeme strahuju za ličnu bezbjednost zbog izrazito radikalnog ponašanja kolege Murselovića s kojim dijele kancelariju.

Radnici koji su željeli ostati anonimni ispričali su za "Nezavisne" da je Murselović prije terorističkog napada u Sarajevu svakodnevno dolazio na posao u podvrnutim hlačama, te sa bradom i kapicom na glavi. Svoje vjerske obrede Murselović je obavljao na radnom mjestu u kancelariji i to pred očima mnogobrojnih kolega koje su bile zbunjene ovakvim ponašanjem.

Nakon napada u Sarajevu, oni su kazali da je Murselović djelimično prikrio svoja vjerska opredjeljenja, ali i dalje izvodi obrede na radnom mjestu i dok traje radno vrijeme i to na balkonu zgrade u kojoj radi, iako tako nešto zabranjuje Kodeks ponašanja zaposlenih u UIO BiH.

"Nezavisnim" je potvrđeno da je zbog problema s ponašanjem Murselović u međuvremenu bio i na produženom godišnjem odmoru.

"Osman Murselović bio je na produženom godišnjem odmoru i vratio se prije desetak dana sa još većom bradom i podvrnutim hlačama. Iako je Kodeks ponašanja UIO BiH jednak za sve i nalaže da se na posao dolazi i radi u uniformi, Osman je do terorističkog napada u Sarajevu svaki dan dolazio u podvrnutim hlačama i sa kapicom na glavi", ispričale su ranije za "Nezavisne" radne kolege Murselovića koje zbog lične bezbjednosti nisu željele da im navodimo imena.

Murselović je "Nezavisnim" potvrdio da vjerske obrede obavlja na radnom mjestu, te da će to čini i u budućnosti.

"Kamo sreće da imam neko drugo mjesto da se molim Bogu", kratko je prokomentarisao Murselović.

Ratko Kovačević, portparol UIO BiH, potvrdio je za "Nezavisne" da se prema Kodeksu o ponašanju ove institucije vjerske potrebe mogu obavljati, ali u slobodno vrijeme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije