BiH

Višković: Bolje izbori nego protesti, Čavić: Mogući protesti

Višković: Bolje izbori nego protesti, Čavić: Mogući protesti
Višković: Bolje izbori nego protesti, Čavić: Mogući protesti

BANJALUKA - Radovan Višković, predsjednik Kluba SNSD-a, je odgovarajući na novinarsko pitanje kako komentariše najavu vanparlamentarne borbe Saveza za promjene, rekao da je i to dio demokratije, ali da on lično nikad ne bi išao na ulične proteste.

Rekao je da bi prije podržao raspisivanje vanrednih izbora, i da narod izabere koga želi, te da bi SNSD predao vlast ako bi bila takva izborna volja.

"Vidjeli ste iz primjera Makedonije i Crne Gore kako stvari mogu izmaći kontroli", rekao je Višković.

Predsjednik Narodnog demokratskog pokreta (NDP) Dragan Čavić i danas je najavio sve vidove parlamentrane i vanpralamentrane borbe protiv režima u RS.

Razlog su zaključci usvojeni na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS povodom rada Saveza za promjene na nivou vlasti BiH.

Ističe da bi o načinima parlamentarnog i vanparlamentarnog djelovanja u narednim danima trebalo da razgovaraju lideri Saveza za promjene.

Kao moguće mjere naveo je sva demokratska sredstva te javna okupljanja na kojima će iznositi svoje političke stavove o kojima ne postoji saglasnost s vlastima u RS-u.

- Evidentno je da imamo argumentaciju kojom možemo da potvrdimo da su mnoge odluke Vlade RS koje su usvajane u Narodnoj skupštini nezakonite i neustavne. To je jako kompromitovalo parlament RS, koji je jedini nadležan da donosi zakone i kontroliše Vladu, a dešava se potpuno suprotno – da Vlada kontroliše skupštinsku većinu- naveo je predsjednik NDP-a.

Na taj način, pojasnio je, parlamentarni rad postaje potpuno besmislen.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije