BiH

Vlada Federacije usvojila program posdticaja za poljoprivredu

Vlada Federacije usvojila program posdticaja za poljoprivredu
Vlada Federacije usvojila program posdticaja za poljoprivredu

SARAJEVO - Vlada Federacije BiH /FBiH/ danas je usvojila Program podsticaja za poljoprivredu utvrđenih ovogodišnjim federalnim budžetom u iznosu od 65.700.000 KM.

Na podsticaje za proizvodnju biljnog porijekla odnosi se 10.400.000 KM, životinjskog 52.200.000 KM, model kapitalnih ulaganja 2.300.000 KM, dok je za ostale vrste podrške planirano 300.000 KM, a za sudske presude i žalbe po rješenjima 500.000 KM. 

Vlada je saopštila da je usvojen i 2.400.000 KM vrijedan Program podsticaja za veterinarstvo. 

Federalna Vlada se na sjednici u Sarajevu izjasnila o amandmanima na Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju krivičnih sankcija u FBiH, Prijedlog zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, te na Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu. 

Donesena je odluka o utvrđivanju iznosa, uslovima i postupku emisije obveznica radi izmirenja obaveza FBiH po osnovu verifikovanih računa stare devizne štednje, te izmijenjene i dopunjene odluke o listi lijekova obaveznog zdravstvenog osiguranja i listi lijekova u bolničkoj zdravstvenoj zaštiti Federacije. 

Vlada je premijeru FBiH dala saglasnost za potpisivanje ugovora o kupoprodaji Staklene banke u Mostaru. 

Prihvaćen je i Parlamentu FBiH upućen izvještaj o izvršenju budžeta FBiH za 2016. godinu, koji je ostvaren u iznosu od 2,37 milijardi KM. 

Usvojena je i informacija Ministarstva obrazovanja i nauke FBiH o namjenskom utrošku sredstava dodijeljenih korisnicima iz dijela prihoda ostvarenih na temelju naknada za priređivanje igara na sreću, navodi se u saopštenju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije