BiH

Zmijanjac: Cerić ubrzanim tempom razlaže BiH

Zmijanjac: Cerić ubrzanim tempom razlaže BiH
Zmijanjac: Cerić ubrzanim tempom razlaže BiH

BANJALUKA - Kandidat Stranke pravedne politike /SPP/ za srpskog člana Predsjedništva BiH Goran Zmijanjac ocijenio je da Mustafa Cerić, bivši poglavar Islamske zajednice u BiH, a sada kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva, svakim svojim potezom potvrđuje stav da je njegovo političko djelovanje pogubno za cijelu BiH.

"Današnjom izjavom da je na razmatranju u Komitetu za spoljne poslove Kongresa SAD rezolucija o BiH, koju je, kako tvrdi, on uspio da 'progura', i koja ponovo afirmiše navodno građansku državu BiH, još jednom dokazuje da Mustafa Cerić svojim političkim djelovanjem pokušava u miru da ostvari ratne ciljeve jednog naroda, Bošnjaka", rekao je Zmijanjac.

U saopštenju SPP-a dodaje se i da Cerić nastavlja politiku nacionalnih i vjeskih podjela u BiH i da svojim istupom i djelovanjem prestavlja opasnost po bezbjednost građana BiH.

"Upozoravamo na opasnost politike koju ne vodi samo Mustafa Cerić već mnogi u Sarajevu u kojoj nastoje da pričom o evroatlantskim integracijama prikriju svoj vjerski fanatizam i da time dobiju saveznike za nasilnu promjenu ustavnog uređenja BiH bez ikakve najmere da podrže bilo kakve integracije u zapadnu civilizaciju", navodi se u saopštenju.

SPP, takođe, poziva političke faktore iz Republike Srpske na nacionalno jedinstvo.

Kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Mustafa Cerić rekao je danas u Sarajevu da je Rezolucija o BiH koja je trenutno na razmatranju u Komitetu za spoljne poslove Kongresa SAD usmjerena na ukidanje "strukturalne diskriminacije koju je nametnuo Dejtonski sporazum", jer se jedino u BiH afirmiše princip etničkog na račun građanskog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije