BiH

Zvizdić: Mehanizam koordinacije će biti usvojen u toku ovog mjeseca

Zvizdić: Mehanizam koordinacije će biti usvojen u toku ovog mjeseca
Zvizdić: Mehanizam koordinacije će biti usvojen u toku ovog mjeseca

SARAJEVO – Denis Zvizdić, predsjedavjaući Vijeća ministara BiH rekao je danas novinarima u Sarajevu da bi mehanizam koordinacije trebao biti usvojen u toku ovog mjeseca, te da će akcioni plan kojim bi se realizovalo ono što je potpisano usvajanjem reformske agende trebao biti uskoro pred poslanicima Predstanvičkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Naglasio je da  je Vijeće minsitara BiH već realizovalo 50 odsto obaveza iz reformske agende, te da je na današnjem sastanku sa izvjestiocima skupštine Vijeća Evrope konstatovano da je BiH ostvarila visok stepen obaveza iz reformske agende.

Dodao je da je Vijeće ministara BiH usvojilo i pet izuzetno važnih strategija, koje jasno pokazuju da je BiH opredjeljena za borbu protiv korupcije.

Na sastanku sa izvjestiocima Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope Zvizdić je napravio presjek rada Vijeća ministara, svih ministarstava i svih drugih institucija u BiH koje rade na implementaciji obaveza i zadataka koje tretira Vijeće Evrope.

Zvizdić je izjavio da će Vijeće ministara u toku sedmice razgovarati o akcionom planu u vezi sa migrantskom krizom.
„Čućemo ovlaštene predstavnike institucija koje su radile na izradi akcionog plana - Ministarstva bezbjednosti i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice, i mislim da će to u toku ove sedmice biti usvojeno sa vrlo jasnim smjernicama djelovanja insitucija BiH“, rekao je Zvizdić.

Prema njegovim riječima, na osnovu dosadašnjih informacija, BiH se još ne nalazi na ruti kretanja izbjeglica. Međutim, mi ćemo biti spremni za takvu mogućnost, da te izbjeglice, ljude koji bježe od rata, dočekamo humano, obezbijedimo smještaj i osnovne potrebe do konačnog rješenja njihovog statusa", istakao je Zvizdić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije