Društvo

Arlov na Jarinju uručio stipendije za sedmoro djece

Arlov na Jarinju uručio stipendije za sedmoro djece
Foto: Srna | Arlov na Jarinju uručio stipendije za sedmoro djece

ŠAMAC - Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov uručio je danas na administrativnom prelazu Jarinje četvoromjesečne stipendije ukupne vrijednosti 2.800 evra za sedmoro srpske djece iz južne pokrajine, a sredstva su prikupljena, zahvaljujući donacijama humanih ljudi iz Republike Srpske.

Arlov je na Jarinju uručio i jednokratnu pomoć od 300 evra za troje djece Dragane Adžić koja sa porodicom živi u prihvatnom centru u Leposaviću, a izbjegla je sa Banije u Hrvatskoj, prenosi Srna.

Arlov je rekao Srni da Odbor od maja 2016. godine stipendira srpsku djecu na Kosovu i Metohiji.

"Riječ je o djeci iz Kosovke Kamenice, Novog Brda, Gnjilana, Kosovske Mitrovice, Zvečana i Leposavića iz višečlanih i socijalno ugroženih porodica, bolesnoj djeci, djeci i mladima sa poteškoćama u razvoju i djeci samohranih majki", pojasnio je Arlov i dodao da posljednjih godina donaciju uručuje na Jarinju jer su mu samoproglašene vlasti u Prištini zabranile ulazak na Kosovo i Metohiju.

On je napomenuo da sredstva donatora nisu dovoljna, ali da predstavljaju znak pažnje kako bi Srbi na Kosmetu znali da nisu sami.

"Veliku zahvalnost za stipendije Odboru i humanim ljudima iz Republike Srpske šalju porodice Maksimović, Nikolić, Ristić, Rakić, Vuković, Milivojević i Deljević čija djeca primaju već niz godina ovu donaciju", rekao je Arlov.

On je najavio da Odbor u maju i junu priprema dva humanitarna koncerta u Banjaluci za pomoć djeci sa poteškoćama u razvoju i višečlanim porodicama na Kosovu i Metohiji.

"Za juni pripremamo i veliki projekat, 12. po redu, `Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske` u okviru kojeg će 15 lokalnih zajednica u Srpskoj ugostiti oko 700 srpske djece, prosvjetnih radnika, mališana i mladih sa poteškoćama u razvoju i njihovih roditelja sa Kosova i Metohije", rekao je Arlov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije