Blokirali održavanje sjednice Vlade Brčko distrikta

Srna - 08.05.2012 17:05
Blokirali održavanje sjednice Vlade Brčko distrikta

BRČKO - Sjednica Vlade Brčko distrikta, koja je bila zakazana za danas, nije održana jer su članovi Vlade iz SDP-a, Stranke za BiH i SDA odbili da glasaju za dnevni red, uz obrazloženje predstavnika SDP-a "da sjednice neće biti dok se ne riješi pitanje zapošljavanja pripravnika".

Gradonačelnik distrikta Miroslav Gavrić rekao je novinarima da razlozi za neodržavanje sjednice ne postoje u samom dnevnom redu, jer on nije sadržavao pitanje u vezi sa pripravnicima, te ocijenio da su ovakve okolnosti i postupci očigledno početak predizborne kampanje.

"Ono što je do sada urađeno u vezi sa zapošljavanjem pripravnika nije u skladu sa Programom koji je usvojila Vlada. Kontinuirano radimo sa Zavodom za zapošljavanje da bismo ispravili nepravilnosti koje su se javile i da bismo doveli zapošljavanje pripravnika u zakonske okvire, bez političkih odluka već po tačno određenim transparentnim kriterijumima", naveo je Gavrić i dodao da se nekoliko budućih pripravnika već žalilo da su odbijeni na način koji nije u skladu sa usvojenim programom.

Prema njegovim riječima, predizborna atmosfera već je vidljiva na sjednicama Vlade i na nekim drugim manifestacijama u Brčko distriktu.

"U predvečerje zasjedanja Savjeta za provođenje mira (PIK) određeni politički faktori žele da naprave krizu da bi uticali na odluku o odlasku OHR-a iz Brčkog", istakao je Gavrić na konferenciji za novinare.

On je apelovao na razumijevanje i dijalog i dodao da nema potrebe zaoštravati političku situaciju, te da će u narednim danima Vlada nastojati da prevaziđe nesuglasice, "kako ne bi bilo uništeno ono što je vrlo teško građeno u Brčko distriktu proteklih godina".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Ostali naslovi

 • Jerković i Čordaš razgovarali o položaju Hrvata u Doboju

  05.05.2015 11:55 - Srna

  BANJALUKA - Potpredsjednik Republike Srpske Josip Jerković i ministar za izbjeglice i raseljena lica Srpske Davor Čordaš posjetili su danas u Doboju rimokatolički župni ured Presvetog Srca Isusova, gdje su sa župnikom Perom Iljkićem razgovarali o položaju Hrvata na području Doboja.

 • Rudnik »Sase« rekonstruisao put i sanirao klizište

  05.05.2015 09:56 - Srna

  SREBRENICA - Radnici i građevinska operativa Rudnika olova i cinka "Sase" kod Srebrenice sanirali su klizište, izgradili propuste i rekonstruisali oštećenu dionicu lokalnog puta od Bjelovca prema naselju Sase i istoimenom rudniku.

 • Žure na intervenciju pa ostanu u kvaru

  05.05.2015 08:26 - Dragan Sladojević, Vesna Duka, Zlatan Čekić

  TREBINJE, BANJALUKA - Dotrajala vatrogasna vozila i oprema, te nedostatak kadra, samo su dio problema na koje su ukazali spasioci života i imovine u BiH, povodom jučerašnjeg Svjetskog dana vatrogasaca.

 • Konačno padaju cijene lijekova!

  05.05.2015 08:07 - Almedin Šišić, Foto: A. Čavić

  SARAJEVO, BANJALUKA - Nakon godina političkih opstrukcija, ali i pritisaka i nečasnih radnji interesno povezanih farmaceutskih lobija, izgleda da je konačno sazrio trenutak usvajanja pravilnika o načinu kontrole i oblikovanja cijena lijekova u BiH, od čijeg bi stupanja na snagu građani BiH imali apsolutnu korist.

 • Povoljni uslovi za vožnju

  05.05.2015 08:04 - Srna

  BANJALUKA - Na svim važnijim putevima u Republici Srpskoj saobraćaj se jutros odvija bez zastoja, uz povoljne uslove za vožnju.

 • Golić: Još nismo dobili odgovor od Hrvatske

  04.05.2015 22:21 - Srna

  BANJALUKA - Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić izjavila je da Srpska još nije dobila odgovor od Hrvatske o rješavanju problema sa potencijalnim skladištenjem radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori u toj zemlji, u blizini granice sa BiH.

 • Među dijabetičarima sve više djece školskog uzrasta

  04.05.2015 22:10 - Srna

  TREBINJE - Broj dijabetičara na području Trebinja je u porastu, a među oboljelima je i veći broj djece školskog uzrasta, rečeno je večeras na predavanju o dijabetesu i prevenciji komplikacija ove bolesti.

 • Otvoren prvi dnevni centar za autiste u RS

  04.05.2015 21:06 - N.V.

  BANJALUKA - Prvi dnevni centar u RS za odrasle osobe s autizmom počeo je danas probni rad i radiće dnevno od 11 do 15 časova.

 • Majske temperature iznad prosjeka

  04.05.2015 18:31 - V. Stevanović

  BANJALUKA - Višegrad je danas s temperaturom od 29 stepeni, izmjerenih u 14 sati, bio najtopliji grad Bosne i Hercegovine i jedan među toplijim gradovima Evrope, potvrdila je "Nezavisnim" meteorolog Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske Milica Đorđević.

 • Koantonalni sud u Livnu jedan od najefikasnijih u BiH

  04.05.2015 17:05 - Fena

  LIVNO - Prema objavljenim podacima Visokog sudskog i tužilačkog savjeta, Kantonalni sud u Livnu uz Kantonalni sud u Zenici uspio je ostvariti 100 odstotni učinak rješavanja predmeta za 2014. godinu.

 • Zvizdić: Hitno reagovati zbog odlaganja otpada

  04.05.2015 15:35 - Srna

  SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić zadužio je Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa da hitno reaguje povodom informacija o ponovnom aktuelizovanju pitanja odlaganja radioaktivnog otpada na lokaciji koja se nalazi na granici Hrvatske sa BiH.

 • Pojačana kontrola na čitavoj granici

  04.05.2015 15:09 - Srna

  SARAJEVO - Granična policija BiH provodi pojačane mjere kontrola na čitavoj granici BiH u skladu sa pojačanim bezbjednosnim mjerama u cijeloj zemlji, saopšteno je Srni iz Granične policije.

 • Značajna pomoć medija tokom poplave u Šamcu

  04.05.2015 15:04 - Srna

  ŠAMAC - Novinari i mediji pokazali su veliku spremnost da pomognu u teškoj situaciji za vrijeme majske poplave 2014. godine i sigurno je da je njihov doprinos veliki, rekao je zamjenik načelnika opštine Šamac Milan Nikolić.

 • Banjaluka najtopliji grad u RS u 12 sati

  04.05.2015 13:54 - Fena

  BANJALUKA - U Banjaluci je danas u 12 sati izmjerena temperatura vazduha od 27 stepeni i taj grad je bio najtopliji u RS, podaci su Hidrometeorološkog zavoda RS.

 • Policajac Stevo Milovanović ide na kućno liječenje

  04.05.2015 11:20 - Srna

  ZVORNIK - Pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Stevo Milovanović, koji je ranjen u terorističkom napadu na Policijsku stanicu Zvornik, danas će, nakon sedmodnevnog liječenja, biti otpušten kući iz Opšte bolnice Zvornik.

Oglasi za posao

Newsletter

Registrujte se na besplatni newsletter.

Svako jutro najvažnije vijesti.

Upišite vašu e-mail adresu:

Delivered by FeedBurner

Mali oglasi

Predajte male oglase putem mobilnog telefona 065 1314! Uputstvo.