Društvo

Centar za obuku u Zalužanima posjetilo oko 230 predškolaca

Centar za obuku u Zalužanima posjetilo oko 230 predškolaca
Foto: Srna | Centar za obuku u Zalužanima posjetilo oko 230 predškolaca

BANJALUKA - Oko 230 djece iz predškolskih ustanova iz Laktaša i Banjaluke posjetilo je danas Centar za obuku Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske u Zalužanima u okviru Dana otvorenih vrata, gdje su imala priliku da se upoznaju sa opremom i sredstvima za rad policije.

Načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Republike Srpske Mirna Miljanović rekla je da ova aktivnost ima za cilj stvaranje i njegovanje povjerenja djece prema policiji, jer djeca treba da znaju da je policija tu zbog njih.

"Ovo je prilika da djeca posjete Jedinicu konjice i službene pse Žandarmerije MUP-a Srpske, Helikoptersku jedinicu Specijalne antiterorističke jedinice, te da vide oklopna vozila `Despot` i `Vihor`", izjavila je Miljanovićeva novinarima.

Miljanovićeva je rekla da je tokom ove sedmice, koliko će trajati "Dani otvorenih vrata", planirano da Centar za obuku posjeti oko 650 djece školskog i predškolskog uzrasta sa područja banjalučke regije.

Pedagog u Javnoj ustanovi "Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje" Laktaši Slađana Kesić rekla je da Centar ima veoma dobru saradnju sa MUP-om Srpske i lokalnom Policijskom stanicom.

"Djeca su oduševljena posjetom Centru za obuku MUP-a Srpske u Zalužanima jer imaju priliku da vide sve ono što nemaju priliku da vide svaki dan - konje, službene pse i vozila, a što je veoma značajno za njihov rast i razvoj", istakla je Kesićeva.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske organizuje povodom Dana policije - 4. aprila "Dan otvorenih vrata" u Centru za obuku u Zalužanima kod Banjaluke koji će od danas do petka, 12. aprila, posjetiti oko 650 djece školskog i predškolskog uzrasta sa područja banjalučke regije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije