Društvo

Dama koja bolje poznaje helikopter od ajlajnera (FOTO, VIDEO)

Dama koja bolje poznaje helikopter od ajlajnera (FOTO, VIDEO)
Dama koja bolje poznaje helikopter od ajlajnera (FOTO, VIDEO)

Tanja Krstović je Banjalučanka koja bolje poznaje Mi-8T helikopter od ajlajnera, sjenila i ruža za usne.

Na prvi pogled Tanja se doima kao i svaka djevojka. No, ono što je izdvaja od ostalih je njeno vrlo specifično zanimanje i ljubav koju gaji prema svom poslu.

Poručnik je Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i obavlja dužnost komandira kontrole kvaliteta u 1. helikopterskom skvadronu Brigade vazdušnih snaga i protivvazdušne odbrane. Završila je Vazduhoplovnu vojnu akademiju ali i dodatne obuke, te stekla zvanje inženjera letača.

Njen radni dan se ogleda u održavanju vazduhoplova, pregledima helikoptera i letačkim aktivnostima. Tanja kaže kako je posao koji obavlja jako odgovoran i izazovan ali da uz profesionalni pristup i posvećenost nije teško, naprotiv.

„Zaista ne mogu zamisliti da radim bilo šta drugo osim ovoga. U Oružanim snagama Bosne i Hercegovine sam se pronašla. Nekako sam ojačala svoj karakter i ličnost. Pored toga što smo obučeni da odgovorimo svim vojnim zadacima, nerijetko iskazujemo i humanost, te služimo našim građanima u vanrednim situacijama kao što su požari, poplave i veliki snijegovi. Lijep je osjećaj pomagati drugima, i znati da se uz nas osjećaju sigurnije“, kaže Tanja Krstović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video
Najčitanije