Društvo

Danko i Ljiljana Malešević dobili deseto dijete

Danko i Ljiljana Malešević dobili deseto dijete
Danko i Ljiljana Malešević dobili deseto dijete

PRIJEDOR - Danko i Ljiljana Malešević iz Prijedora dobili su deseto dijete, tako da je nova radost ušla u njihov dom.

Supruga Ljiljana je u subotu oko podneva rodila petog sina, a novorođenče je bilo teško više od pet kilograma.

"Beba je krupna i baš smo se umorili oboje i sada se oporavljamo. Hvala Bogu da smo beba i ja dobro, a sve se ostalo zaboravi i bol i sve kad kraj sebe čovjek ima dijete", rekla nam je ponosna majka.

I ovoga puta bilo je neizostavno pitanje da li će ovo biti i njen posljednji porođaj ili planiraju još članova.

"Svako dijete je dar Božji i tako ga je potrebno gledati i tretirati. Da li ću još rađati to ne znam, ali znam da su moja i Dankova djeca naše veliko bogatstvo i ništa se sa tim ne može mjeriti", kazala je Ljiljana.

Ime bebe još ne zna, ali to neće biti problem i o njemu će odlučiti kad dođe kući, a prvenstvo u određivanju imena će imati dvoje do sada najmlađe djece, blizanke Rahela i Rebeka.

Sretni otac Danko Malešević kaže da kada su se vjenčali Ljiljana i on govorili su da će imati brojnu porodicu, ali niko nije očekivao da će dostići i dvocifreni broj.

"Nijedno naše dijete ne oskudijeva u bilo čemu, pa gdje je bilo mjesta za devetoro biće i za deseto. Imamo svoju kuću koju još dograđujemo i nastojimo da svako dobije svoj prostor za učenje, ali i za normalan rast i razvoj", kaže Danko, dodajući da je od svega materijalnog najvažnije zdravlje, ljubav i volja.

Danko je u Prijedor došao iz Prnjavora gdje mu se rodilo prvo dijete, Sara koja sada ima 17 godina i ide u treći razred gimnazije. Nakon toga, stigli su i ostali Maleševići: Magdalena, David, Danilo, Laza i Mila, Eva i blizanke Rebeka i Rahela, koje sada imaju četiri godine.

Danko je, inače, predsjednik Udruženja "Hljeb života" i nastoji da pomogne ugroženima

"One su se najviše obradovale, kažu sad one više nisu bebe, sad imaju drugu bebu", govori Danko.

Tvrdi da je naučio da živi dan za danom i da od svakog dana uzima ono najbolje, tako da uživa zajedno sa svojom suprugom u odrastanju djece, jer svaki period njihovog života ima draž.

"Ništa se ne može unaprijed saznati, ali mora da se radi i stvara da bi imala porodica bila ona tročlana ili dvanaestočlana kakva je sada moja", rekao je Danko dodajući da je veliki protivnik abortusa.

Danko Malešević je, inače, predsjednik Udruženja "Hljeb života" i nastoji da pomogne brojnim osobama, višečlanim porodicama i socijalno ugroženim, te bolesnim. U prostorijama ovog udruženja već duže vrijeme je svakodnevno otvorena jedina javna kuhinja u Prijedoru, gdje obrok dnevno dobijaju 43 korisnika.

To je projekat britanske organizacije "Misija bez granica", koji su obroke obezbijedili za tridesetak korisnika, a Danko je sa aktivistima ovog udruženja uspio da obezbijedi obrok za još desetak korisnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije