Društvo

Fond PIO pozvao korisnike da dostave potvrdu o životu

Fond PIO pozvao korisnike da dostave potvrdu o životu
Fond PIO pozvao korisnike da dostave potvrdu o životu

BIJELJINA - Fond penzijsko-invalidskog osiguranja /PIO/ Republike Srpske pozvao je korisnike sa prebivalištem van Srpske da do kraja godine dostave potvrdu o životu, kako bi isplata penzije mogla da bude nastavljena i u 2013. godini.

Fond je putem pošte od 11. do 18. oktobra za 40.233 korisnika van Republike Srpske na kućne adrese uputio obrazac potvrde o životu. 

Potvrda o životu validna je ako je ovjerena kod nosioca penzijskog osiguranja u državi prebivališta, kod suda ili opštinskog organa, kod notara ili u diplomatsko-konzularnom predstavništvu BiH u državi prebivališta, saopšteno je iz Fonda PIO.

Dostavljanje potvrde o životu u nadležnu filijalu Fonda PIO može početi odmah, a treba da bude završeno do 31. decembra.

Korisnicima van Republike Srpske, na penzijskom čeku za novembar i decembar biće upućena i pisana poruka o potrebi blagovremenog dostavljanja potvrde o životu.

Obrazac potvrde o životu i javni poziv za njeno dostavljanje istaknuti su i na sajtu Fonda PIO.

Evidentiranje korisnika sa prebivalištem van Republike Srpske vrši se na osnovu člana 140 Zakona o PIO, podsjeća se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije