Društvo

Građani Putnikovog brda zabranili deponovanje otpada

 Građani Putnikovog brda zabranili deponovanje otpada
Građani Putnikovog brda zabranili deponovanje otpada

DOBOJ - Povjerenik Republičkog štaba za vanredne situacija za Doboj general Momir Zec istakao je da nije zadovoljan razvojem situacije kada je riječ o odlaganju otpada, jer su građani sa Putnikovog brda odbili da se odlaže smeće na tom prostoru, pa se sada traži nova lokacija za deponovanje.

General Zec kaže da nije zadovoljan ni dinamikom uklanjanja otpada životinjskog porijekla, te drugog otpada organskog porijekla iz velikih trgovačkih centara, koji ne preduzimaju dovoljno aktivnosti da očiste objekte.

Uprkos nezadovoljstvu, general Zec je najavio da će uklanjanje otpada biti nastavljeno, na čemu je angažovano 80 kamiona, 15 utovarivača, 20 cisterni, te druga prateća mehanizacija.

General Zec je ukazao i na problem distribucije humanitarne pomoći i ocijenio da dobojski Crveni krst nema kapaciteta da odgovori trenutnoj situaciji.

On je dodao da bi bilo kakvo miješanje drugih institucija u njihov rad bio izlazak iz nadležnosti, navodeći da Republički štab izlazi u susret zahtjevima dobojskog Crvenog krsta, ali da nije ovlašten da im naređuje.

General je ponovio da je uloga povjerenika da kordiniše rad na asanaciji terena, a da je za sve druge obaveze nadležna i odgovorna vlast.

Otpad odvozi 80 kipera

Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske saopštilo je da 80 kamiona kipera u Doboju radi na utovaru i odvozu otpada koji je ostao nakon povlačenja vode.

Kamioni su povučeni sa gradilišta autoputa Prnjavor - Doboj i u službi su Operativno-stručnog tima Vlade Republike Srpske.

Koordinator aktivnosti je predsjednik Udruženja prevoznika Republike Srpske Nikola Grbić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije