Društvo

Hranitelj porodice završio u kolicima

Hranitelj porodice završio u kolicima
Hranitelj porodice završio u kolicima

TUZLA - Porodica Ahmeta Mešanovića (26) iz Gornje Miričine, koji je prije mjesec dana povrijeđen u saobraćajnoj nesreći u Gračanici, živi u trošnoj baraci. Ahmet ima tri maloljetne kćerke i suprugu Hamku, a sa njima žive njegov otac i majka, sestra i brat.

"Niko od nas ne radi i svima nama je oslonac bio Ahmet. On je zajedno sa bratom Rasimom radio na građevini, snalazili su se kako su znali i umjeli. Nakon saobraćajne nesreće nemamo od čega da živimo, nemamo šta jesti", govori Ahmetova sestra Enisa.

Mešanović je nastradao na motociklu, kada se, pod nerazjašnjem okolnostima, sudario sa automobilom. Pao je na asfalt, a sljedeće čega se sjeća je bolnička soba u UKC Tuzla.

"Moj brat krenuo je na motorijadu u Gračanicu. Otišao je zdrav, a vratio se u invalidskim kolicima, potpuno nepokretan. Otkazala mu je lijeva noga i ruka, a gotovo da se ničeg više ne sjeća", sa suzama u očima priča Enisa.

Niko od nas ne radi i svima nama je bio oslonac, govori Ahmetova sestra Enisa

Najstarija Ahmetova kćerka, šestogodišnja Emra, prije nekoliko dana je krenula u prvi razred osnovne škole. Elma ima tri godine, a Selvedina dva mjeseca. Maloljetna djeca žive u trošnoj baraci zajedno sa djedom i nanom, koji su takođe narušenog zdravlja.

"Nikakvu pomoć nismo dobili otkako nas je zadesila velika tragedija i nevolja. Vjerujte da su djeca gladna. Moj brat je bio vrijedan, mogao je zaraditi neki dinar, ali je sada i njemu potrebna pomoć", govori Ahmetov brat Rasim.

Porodici Mešanović je potrebno sve, od novca, krova nad glavom, hrane, odjeće, obuće, invalidskih kolica... Ukoliko ste u prilici da im na bilo koji način pomognete, možete im se javiti na broj telefona 062/960-987 ili uplatiti sredstva u UniCredit banci na žiro račun 3386202130814961.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije