Društvo

Humanitarna pomoć dovezena na Kosovo

BANjALUKA - U Kosovsku Mitrovicu jutros su stigli kamioni sa oko 21 tonom pomoći Srbima na Kosovu koja je prikupljena u okviru akcije "Banjaluka je s vama", a čija je vrijednosti oko 30.000 KM.

Predsjednik Organizacionog odbora vetarana Fudbalskog kluba "Vrbas" za prikupljanje humanitarne pomoći za Srbe na Kosmetu Milorad Arlov rekao je Srni da su prikupljeni prehrambeni i higijenskih artikli, školski pribor, te dječja odjeća i obuća.

"U popodnevnim časovima ćemo dječija kolica koja su kupljena od sredstava koja je donirao predsjednik Republike Srpske /RS/ Milorad Dodik pokloniti porodici bebe koja je posljednja rođena u porodilištu u Kosovskoj Mitrovici", dodao je Arlov.

On je napomenuo da nije bilo nikakvih problema prilikom transpotrta humanitarne pomoći.

Arlov je najavio da će do kraja septembra u Kosovsku Mitrovicu biti dovezen kontingent mesnih proizvoda koje će donirati neka od vladinih organizacija.

"Uzeli smo za pravo da prikupljamo pomoć za Srbe na Kosovu i Metohiji koji preživljavaju teške trenutke. Ljudima je potrebna pomoć da opstanu na tim područjima", rekao je Arlov.

On je zahvalio građanima RS i Banjaluke na prikupljenoj pomoći.

Akcija "Banjaluka je s vama" počela je 5. avgusta i biće nastvljena do kraja ovog mjeseca.

Predsjednik RS Milorad Dodik izdvojio je 20.000 KM za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji u okviru akcije ''Banjaluka je s vama'' koju su organizovali veterani FK ''Vrbas''.    

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije