Društvo

Instruktoru za popis prijetila da će ga ubiti

Instruktoru za popis prijetila da će ga ubiti
Instruktoru za popis prijetila da će ga ubiti

BANJALUKA, KNEŽEVO/SKENDER VAKUF - Problemi u vezi s popisom nastavljeni su i tokom ovog vikenda, i to u Banjaluci, gdje je jedna Banjalučanka instruktoru prijetila smrću, te u Gornjim Korićanima, kod Kneževa/Skender Vakufa, gdje je muškarac popisivaču oteo popisnice, te ih pocijepao.

Incident u Banjaluci dogodio se u subotu, a o svemu je obaviještena Popisna komisija u ovom gradu.

"Djevojka koja popisuje posjetila je tu ženu u banjalučkom naselju Nova varoš u petak, ali joj ova, osim na nekoliko pitanja, nije željela odgovoriti na ostala, što je dužna. Međutim, drama je nastupila kada je tu ženu u subotu, zajedno sa djevojkom, posjetio instruktor kako bi riješio problem", ističe izvor "Nezavisnih", blizak banjalučkoj popisnoj komisiji.

Naš sagovornik dalje dodaje da je žena otvorila vrata stana, a kada joj je rekao da treba da navede i svoje ostale podatke, ona je počela da prijeti.

"Ta žena je galamila, te mu je prislonila kažiprst na čelo i zaprijetila riječima: 'Momak, dođeš li još jednom ispred ovih vrata, ubiću te u čelo'", naglašava naš sagovornik.

Jedan muškarac u Gornjim Korićanima popisivaču oteo i pocijepao papire

Dubravko Malinić, predsjednik Popisne komisije Banjaluka, potvrđuje da se dogodio incident, dodajući da će o svemu danas da obavijeste policiju.

I policija iz Kneževa/Skender Vakufa ima posla zbog popisa, jer je jedan muškarac danas u Gornjim Korićanima popisivaču oteo i pocijepao papire.

"Popisivač je kazao tom čovjeku kako treba da ga popiše, ali on se iz njemu poznatih razloga naljutio, pocijepao papire i sjeo u auto, te pobjegao. Sve smo rekli policiji, koja je odmah otišla na lice mjesta", naglašava naš sagovornik iz Popisne komisije Kneževa/Skender Vakufa.

Željko Mirjanić, član Izvršnog odbora Glavnog odbora SNSD-a, rekao je danas da je popis stanovništva u BiH veoma važan za izradu strategija razvoja. On je pozvao građane da se odazovu popisu.

Inače, kako je danas potvrđeno, Granična policija BiH je na graničnom prelazu u Skelanima u subotu zaustavila osobu koja je s popisnicama željela preći u Srbiju. Popisnice nisu zaplijenjene, jer je nakon upozorenja osoba iz BiH izašla bez njih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije