Društvo

Jedna od sestara Gajić izgubila bitku za život

Jedna od sestara Gajić  izgubila bitku za život
Jedna od sestara Gajić izgubila bitku za život

BANJALUKA - Tatjani Gajić (23) iz Banjaluke u utorak je prestalo da kuca veliko i hrabro srce, nakon što se nekoliko godina borila s neizlječivom bolešću lafora.

Ona i njena mlađa sestra Milana, koja je takođe oboljela od ove opake bolesti, sjedinile su građane BiH, koji su se svim silama trudili kako bi ovim djevojkama vratili nadu u život. Međutim, Taca, kako je zovu njeni prijatelji i najbliži, nije uspjela da se izbori sa surovom bolešću.

Laforina bolest se kod Tace javila u drugom polugodištu prvog razreda gimnazije. Radi se o bolesti koja vrlo brzo napreduje i dovodi do potpune nepokretnosti, a Taca je bila nepokretna protekle četiri godine. Milana je, takođe, oboljela od laforine bolesti, sa sporadičnim simptomima koji su se pojavili prije vidnih simptoma starije sestre.

Dijagnoza je postavljena tek kada je Tatjana brutalno pokazala simtome sa brzom progresijom iz punog zdravlja. Njih dvije su, sa još nekoliko porodica u svijetu, "probile" statističku vjerovatnoću recesivnog nasljeđivanja.

Tragedija koja je pogodila porodicu Gajić je jedna od onih koje nas obavezuju na angažman, uključivanje institucija i pojedinaca, jer je to jedini način da se sada pomogne Milani. Kad je već porodica Gajić ranjena na najokrutniji način koji um može zamisliti, u ovako surovoj priči ne mora i ne smije biti sama zbog bolesti svoje sada jedine kćerke Milane.

Tacu će pamtiti cijela BiH po hrabrosti, borbenosti i vedrom duhu. Ostaće nam u vječnom sjećanju kao djevojka koja je u najtežim trenucima pokazala da je jaka.

Sahrana će biti obavljena sutra, 17. oktobra, u 15 časova na pravoslavnom groblju Borik u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije