Društvo

Kardiolog Dobrijević oslobođen odgovornosti

Kardiolog Dobrijević oslobođen odgovornosti
Kardiolog Dobrijević oslobođen odgovornosti

BANJALUKA - Odlukom prvostepene disciplinske komisije Kliničkog centra Banjaluka kardiolog Neno Dobrijević oslobođen je odgovornosti, potvrdio je njegov advokat Milan Romanić.

"Ova odluka je bila očekivana. Ispostavilo se da u Klinici za kardiologiju nije bila praksa da se u hitnim slučajevima obavještava dežurni ljekar o potrebi operacije", istakao je Romanić.

On je podsjetio da je prije 15 dana doktor Dobrijević udaljen iz operacione sale zato što je obavio dvije hitne operacije, a da o tome nije obavijestio dežurnog ljekara.

"Dobrijević radi 55 odsto operacija od četiri doktora koji rade na istoj klinici, zbog čega je ovakva odluka disciplinske komisije bila očekivana", zaključio je Romanić.

Rukovodioci Klinike za kardiovaskularne bolesti Kliničkog centra Banjaluka suspendovali su ranije jedinog interventnog kardiologa u Republici Srpskoj Nenu Dobrijevića.

Dobrijeviću su zabranili da u naredne četiri sedmice radi operacije kateterizacije srca, jer je, kako tvrde, bez dopuštenja načelnika Odjeljenja interventne kardiologije Svetozara Srdića ili načelnika ove klinike Tamare Kovačević Preradović operisao dvojicu pacijenta u hitnom stanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije