Društvo

Banjaluka: Krevet u četvrtom paviljonu od 70 do 90 KM?

Banjaluka: Krevet u četvrtom paviljonu od 70 do 90 KM?
Banjaluka: Krevet u četvrtom paviljonu od 70 do 90 KM?

BANJALUKA - Prvi studenti u novoizgrađeni četvrti paviljon u Banjaluci useliće se početkom novembra, a po kojoj tačno cijeni će u njemu boraviti tek će biti zvanično objavljeno, ali će cjenovnik biti veći nego u sobama drugih paviljona.

To nam je juče potvrđeno u Studentskom centru "Nikola Tesla", koji je preuzeo upravljanje paviljonom. Ističu kako će se truditi da cijena bude u skladu sa dobrim i novim smještajem, ali i materijalnim statusom budućih stanara, dok studenti poručuju kako će se truditi da cijenu spuste.

"Kako smo čuli iz pojedinih priča, nadležni planiraju da cijena smještaja u četvrtom paviljonu bude od 70 do 90 maraka mjesečno po krevetu. Mi ćemo se truditi da ona bude maksimalno do 70 maraka", kazao je Ljubiša Karlica, predsjednik Skupštine studenata u banjalučkom domu "Nikola Tesla".

Prema njegovim riječima, trenutna cijena smještaja u prva dva paviljona iznosi 10 KM mjesečno, a u trećem paviljonu 25 KM.

Zoran Babić, direktor SC "Nikola Tesla", nije želio da govori konkretno o cijenama, pozivajući se na Upravni odbor koji bi uskoro o tome trebalo da donese konačnu odluku. Kako nam je rekao, studenti su nezaobilazan faktor u cijelom procesu, ali treba gledati i na druge stvari.

"Nivo cijena neće moći biti kao što je to slučaj u prva tri paviljona. Trpimo određeni finansijski nesklad sa cijenama i obavezama koje imamo i s te strane ne možemo određene stvari pokrivati", kazao je on.

Međutim, ono što bi moglo da zabrine ostale studente je to da Babić nije mogao obećati da se cijene smještaja ostalih paviljona neće povećavati.

"Ukoliko do toga dođe, cijene se neće mijenjati u drastičnom iznosu i neće biti značajnog porasta", rekao je Babić.

Iako je do useljenja ostalo još nekoliko sedmica, zasad nije definitivno poznato ko će od studenata i pod kojim uslovima steći pravo useljenja u novi paviljon.

Sve bi, kako saznajemo, trebalo da bude jasnije nakon sjednice Upravnog odbora koja će biti održana do kraja naredne sedmice.

Iako se u početku pričalo kako će u novi dom samo stariji studenti sa najvišim prosjekom, postoji mogućnost da se u njega usele i brucoši koji su imali odlične ocjene u srednjoj školi.

U toku je konkurs za smještaj u prva tri paviljona, a velika je mogućnost da se studentima koji budu najbolje ocijenjeni ponudi smještaj u novoizgrađenom objektu.

Da podsjetimo, četvrti paviljon je nedavno otvoren, a Vlada RS je u njegovu izgradnju uložila oko osam i po miliona KM i prva je zgrada u RS sa sertifikatom energetske efikasnosti.

Četvrti paviljon u brojkama

  • 8.500.000 maraka uloženo u izgradnju četvrtog paviljona
  • 6.000  kvadrata
  • 140 dvokrevetnih soba
  • 5 spratova

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije