Društvo

Majka i dvoje djece na ivici gladi

Majka i dvoje djece na ivici gladi
Majka i dvoje djece na ivici gladi

VELIKA KLADUŠA - Samohrana majka Nusreta Mujkić i njeno dvoje maloljetne djece, kćerka Erna (8) i sin Ernad (4), prepušteni su sami sebi nakon što je prije četiri mjeseca Nusretin suprug Selvedin počeo da izdržava zatvorsku kaznu, na koju je osuđen zbog krađe sekundarnih sirovina iz jedne napuštene firme.

"On nije lopov, bio je prinuđen da nam nekako obezbijedi sredstva za preživljavanje. Međutim, sud nije imao milosti prema njemu, ali i nama", žali se Mujkićeva.

Kaže kako se na sve načine trudi da prehrani sina i kćerku, iako nema stalno zaposlenje. Kaže da povremeno radi fizičke poslove za nadnicu, te dodaje kako im pomažu poznanici i dobri ljudi.

"Do izlaska mog supruga iz zatvora ostala su još četiri mjeseca. I ranije smo jedva imali za život, a sada smo djeca i ja osuđeni na glad i neimaštinu", žali se majka.

Dodaje kako se u proteklom periodu obraćala ovdašnjem Centru za socijalni rad i lokalnim vlastima, ali da sem skromne jednokratne pomoći ništa nije dobila.

"Tražila sam da me negdje zaposle kako bih zaradila neophodni novac, ali je sve bilo uzalud", kaže Mujkićeva. Naglašava kako joj je jedini životni cilj da svojoj djeci priušti koliko-toliko normalno djetinjstvo, ali da je to u sadašnjim okolnostima vrlo teško.

Majci i njenoj djeci je potrebna pomoć u novcu, garderobi i hrani, a svi koji žele pomoći ovoj porodicu mogu ih kontaktirati na broj telefona 061/096-967.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije