Društvo

Na Graničnom prelazu Doljani čeka se od 30 do 45 minuta

Na Graničnom prelazu Doljani čeka se od 30 do 45 minuta
Na Graničnom prelazu Doljani čeka se od 30 do 45 minuta

BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros se na većini puteva saobraća redovno, bez zastoja i posebnih ograničenja, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na Graničnom prelazu Doljani na izlazu iz BiH čeka se od 30 do 45 minuta. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta.

Granični prelaz Gabela Polje privremeno je otvoren kao međunarodni granični prelaz do 1. oktobra. Na Graničnom prelazu Brčko - Gunja na snazi je zabrana saobraćanja za teretna motorna vozila zbog radova u Hrvatskoj.

Zbog radova na izgradnji propusta na ukrštanju magistralnog puta Bijeljina - Ugljevik i regionalnog puta Stari Ugljevik - Glavičice u Ugljeviku, saobraćaće se usporeno, uz povremene obustave do završetka radova.

U toku je rekonstrukcija i sanacija vodovodne i kanalizacione mreže na dionici magistralnog puta Čelinac - Kotor Varoš, na području opštine Kotor Varoš. Saobraća se jednom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila od 7.00 do 18.00 časova.

Jednom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila saobraća se i na magistralnom putu M-14, dionica entitetska granica /Otoka/ - Novi Grad jedan, od 7.00 do 18.00 časova.

Zbog radova na rekonstrukciji Savskog nasipa na lokalitetu Rača, saobraća se naizmjenično, jednom trakom, svakodnevno od 7.00 do 18.00 časova.

U toku su radovi na sanaciji oštećenja kolovoza na dionici Brod na Drini - granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/, zbog čega se saobraćaj obustavlja više puta u toku dana, ne duže od 30 minuta. Na ovoj dionici na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila čija dužina prelazi osam metara.

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, na magistralnom putu Vukosavlje - entitetska granica /Karuše/, na dionicama Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka, izmijenjen je režim saobraćaja, tako da će se povremene obustave vršiti svaki puni čas i trajaće po 15 minuta, radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

Zbog izlaska vozila i građevinskih mašina koje su angažovane na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici Klašnice jedan - Prnjavor u zoni ukrštanja sa magistralnim putem Laktaši - Prnjavor i na dionici Klašnice jedan - Prnjavor /naseobina Lišnja/. Od 7.00 do 19.00 časova na snazi je izmjena režima saobraćaja, uz privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na regionalnom putu Prud - Šamac u toku je rekonstrukcija kolovoza, zbog čega će saobraćaj u narednim danima biti preusmjeravan alternativnim pravcima, kroz grad Šamac.

Zbog deminiranja terena, na snazi je privremena obustava saobraćaja od 8.30 do 15.00 časova na magistralnom putu Brodsko Polje - entitetska granica /Brusnica/, na lokalitetu" Klakar Donji dva, i to 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja. Ova obustava neće važiti u dane vikenda i praznika.

Za teretna vozila ukupne mase preko 3,5 tone i autobuse preko pet tona zabranjen je saobraćaj na regionalnom putu Bratunac tri - Drinjača, radi nesmetanog saobraćanja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju, jer su se usljed prošlogodišnjih poplava urušile desna bankina i dio saobraćajne trake do rijeke Drine.

Na dionici regionalnog puta Prnjavor - Stanari, preko mosta u mjestu Dragalovci, zabranjen je saobraćaj svim vozilima nosivosti veće od pet tona i visine iznad 3,5 metra.

Na dionici Visoko - Kakanj u toku su radovi na sanaciji mosta M6, zbog čega se saobraćaj preusmjerava iz vozne u preticajnu traku i obrnuto. Zbog radova, saobraća se usporeno i na dionicama Podlugovi - Visoko -Podlugovi i Zenica jug - Lašva.

Neophodan je maksimalan oprez pri vožnji i obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije