Društvo

Nakon pisanja "Nezavisnih" Aldin Kaurin pronašao dom u Dubrovniku

Nakon pisanja "Nezavisnih" Aldin Kaurin pronašao dom u Dubrovniku
Nakon pisanja "Nezavisnih" Aldin Kaurin pronašao dom u Dubrovniku

BANJALUKA - Životna priča Banjalučanina Aldina Kaurina, mladića koji je odrastao u Domu za nezbrinutu djecu "Rada Vranješević", a koja je u proteklih nekoliko dana u javnosti izazvala veliku pažnju, konačno bi mogla da krene nekim srećnijim tokom.

Naime, nakon što su "Nezavisne" objavile priču o ovom mladiću, koji je donedavno boravio  kod sestara milosrdnica Majke Terezije, za pomoć se javilo više ljudi, među kojima i jedna porodica iz Dubrovnika, kod koje je Aldin po pozivu i otišao.

"Trenutno sam u Dubrovniku i odmaram nakon napornog puta. Hvala ovim dobrim ljudima što su me primili u svoj dom. Prvo što moram da uradim jeste da prijavim mjesto boravka, a onda ću vidjeti šta je potrebno od dokumentacije kako bih mogao da se zaposlim", kaže Aldin, kojem u narednom periodu predstoji pravna borba za državljanstvo Hrvatske.

Podsjećamo, ovaj mladić ima 23 godine, a prva sjećanja ga vežu za Dom "Rada Vranješević", u kome je boravio sve do punoljetstva, kada je prešao kod sestara milosrdnica, gdje je pomagao u javnoj kuhinji radeći kao pekar, što je inače i po struci. Sudbini je prepušten još od rođenja, pošto su ga roditelji kao bebu ostavili na ulici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije