Društvo

Nedostaje 70.000 evra za operaciju malog Eduarda

Nedostaje 70.000 evra za operaciju malog Eduarda
Nedostaje 70.000 evra za operaciju malog Eduarda

KISELJAK - Novac potreban za operaciju Eduarda Markovića još nije prikupljen, iako se ovaj petogodišnji dječak iz dana u dan bori za život.

Otkako je prije pola godine iznenada obolio od teškog dijabetesa, Eduardo leži u bolnici u Kijevu u Ukrajini i čeka na dobre ljude da pomognu njegovoj porodici da prikupi tih 70.000 evra koliko je potrebno za operaciju koja je jedino rješenje i spas, piše "Dnevni list".

Ogroman je to iznos koji Niko i Elina već mjesecima pokušavaju da prikupe.

U razgovoru s ocem Nikom, koji je ostao kod kuće gdje pokušava prodati sve što ima kako bi spasio život djetetu, saznajemo da se Eduardova mala gušterača ne može nositi s opakom bolešću i trenutno radi samo 0,16 posto, te da već mjesecima ne može stati na noge.

"Prodao sam sve što sam mogao prodati, a na prodaju sam dao i kuću. Međutim, nitko nije zainteresovan. A mome djetetu hitno je potreban novac da ga prebacim u Sankt Peterburg gdje bi mu operisali gušteraču. Prikupili smo nešto novca, no potrebno nam je još oko 35.000 evra", priča potreseni Niko strahujući kako će Eduardu otkazati drugi organi kojima je bolest već zaprijetila.

Koliko je situacija ozbiljna, govori činjenica da su ljekari bili primorani da ugrade pumpicu kako bi mu sačuvali bubrege, a dobio je i bolest celijakiju.

Niko otkriva kako se teško nosi s ovom situacijom, ali kaže da neće posustati i da će sve učiniti za spas djeteta.

S Eduardom je trenutno njegova majka Elina, koja za svaki dan proveden sa svojim sinom mora platiti 110 evra.

"Noćima ne spavam, nigdje ne izlazim. Na pameti mi je samo moje dijete", kaže "Dnevnom listu" očajni Niko moleći sve dobre ljude da pomognu njegovom malom anđelu da preživi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije