Društvo

OK BIH podržao akciju "Let´s Do It"

OK BIH podržao akciju "Let´s Do It"
OK BIH podržao akciju "Let´s Do It"

SARAJEVO - Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine kao specijalni partner projekta "Let's Do It - milion sadnica za 1 dan", sa volonterima i Udruženjem građana "Ruke" je proveo akciju čišćenje terena oko olimpijskih borilišta na Igmanu i Bjelašnici.

Riječ je o prvoj od tri faze ovog velikog projekta. UG "Ruke" ima veliko iskustvo i zavidne rezultate na ovakvoj vrsti projekata, kao i u radu sa volonterima. Pored čišćenja olimpijskih terena, akcija podrazumIjeva edukaciju učenika po osnovnim i srednjim školama u Kantonu Sarajevo, te realizaciju pošumljavanja u cijeloj BiH predviđenu za 25. oktobar.

Ciljevi zajedničkog projekta između Olimpijskog komiteta BiH i UG "Ruke" jesu zaštita prirodnih resursa, promocija elementarne važnosti zaštite životne sredine, upravljanje promjenama koje će za rezultat imati kvalitetniju budućnost, edukaciju mladih naraštaja i održiv okoliš. Realizacijom planiranih aktivnosti UG "Ruke" i OK BiH će na najbolji način dati svoj konkretan doprinos prevenciji od poplava i klizišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije