Društvo

Oboljeloj ženi s Manjače treba veš-mašina

Oboljeloj ženi s Manjače treba veš-mašina
Oboljeloj ženi s Manjače treba veš-mašina

BANJALUKA - Savez žena oboljelih od raka dojke u BiH "Iskra" uputio je apel za pomoć jednoj korisnici koja se nalazi u izrazito teškoj zdravstvenoj i materijalnoj situaciji i neophodna joj je veš-mašina, koja bi joj bar malo olakšala svakodnevni život s obzirom na to da ima troje djece.

U ovom savezu "Nezavisnim" je pojašnjeno da je riječ o ženskoj osobi Ž.K. (48), čiji je identitet poznat redakciji, koja živi na Manjači, kod Banjaluke, oboljela je od karcinoma dojke, samohrana je majka troje djece i osoba s lakom mentalnom retardacijom.

Azra Ikalović, predsjednica Saveza "Iskra", kaže da ova žena ni ranijih godina nije imala veš-mašinu, ali da joj sada njeno zdravstveno stanje fizički otežava održavanje higijene u kući.

"U selo je tek nedavno uvedena voda. Pored raka, ta žena ima reumatoidni artritis. Na naš savez je uputio doktor Predrag Dašić i već ranije smo imali nekoliko akcija koje nismo medijski eksponirali, a sada pozivamo sve one koji mogu da pomognu i olakšaju život naše sugrađanke", naglasila je Azra Ikalović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije