Društvo

Ogrev i peći za 100 ugroženih porodica

Ogrev i peći za 100 ugroženih porodica
Ogrev i peći za 100 ugroženih porodica

BRČKO- Vlada Brčko distrikta, u saradnji sa lokalnim Crvenim krstom i vladom Norveške, obezbijediće do zime peći i ogrev za 100 u poplavama najugroženijih porodica na tom području.

Vlada Norveške učestvovaće sa 50.000 KM, Crveni krst iz svojih donatorskih sredstava sa 9.000 KM, a brčanska Vlada sa 8.700 KM.

Glavni koordinator Vlade Nenad Kojić pojasnio je da je nosilac ove aktivnosti Crveni krst, a da je Vlada danas donijela odluku o sufinansiranju projekta posredstvom Kancelarije za evropske integracije pri kojoj su obezbijeđena sredstva za tu namjenu.

"Bila bi prava šteta propustiti znatna sredstva namijenjena za nabavku dijela ogreva i peći za najugroženije porodice od poplava", rekao je Kojić nakon današnje sjednice, dodajući da će ovaj program biti realizovan do zime.

On je naveo da će ukupan iznos od 67.650 KM biti dovoljan za nabavku peći i ogreva za oko 100 porodica odabranih po kriterijumu Crvenog krsta, koji će sigurno koristiti i podatke Pododjeljenja za socijalnu zaštitu, da bi bili utvrđeni najprioritetniji korisnici.

Vlada Brčko distrikta usvojila je konačnu listu za dodjelu novčanih nagrada za studente generacije u akademskoj 2013/2014. godini.

Podsjećajući da Vlada već drugu godinu zaredom nagrađuje sa javnih univerziteta najbolje studente koji su sa područja Brčko distrikta i koji su proglašeni studentima generacije, šef Odjeljenja za obrazovanje Momčilo Poljić naveo je da su u ovoj godini nagrađena dva takva studenta, i to Nataša Purić sa Ekonomskog fakulteta u Brčkom i Duško Samardžija, koji je studirao na novosadskom Univerzitetu.

"S obzirom na to da nagradni fond iznosi 5.000 KM, svako od njih će dobiti po 2.500 KM", rekao je Poljić.

On je naglasio da je namjera Vlade da studente generacije zadrži u distriktu, te da postoji namjera da se u Pravilniku o zapošljavanju pronađe način da se ovakvi studenti zaposle u Brčkom. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije