Društvo

Pet biciklista iz Sarajeva krenulo ka Banjaluci

Pet biciklista iz Sarajeva krenulo ka Banjaluci
Pet biciklista iz Sarajeva krenulo ka Banjaluci

SARAJEVO - Povodom proglašenja pape Jovana Pavla II svetim udruženje "Kristov stol" iz Zagreba organizuje međunarodnu biciklijadu.

Biciklisti iz sedam gradova u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini koje je pohodio papa Jovan Pavle II, započeli su biciklijadu danas u isto vrijeme, a cilj im je u Banjaluci.

"U organizaciju ovog događaja uključio se i Biciklistički klub Svetog Franje iz Brestovskog čijih pet biciklista će pokriti dionicu iz Sarajeva do Banjaluke. Za početak trke uzeto je mjesto gdje je juče otkriven posvećeni kip svetom Jovanu Pavlu II, a vozićemo tri etape", kazao je fra Damir Pavić, jedan od pet biciklista koji su danas krenuli iz Sarajeva.

Prva etapa sarajevske trase je do Brestovskog u dužini od 50 km, druga do Podmilačja i svetišta svetog Ive (75 km) i treća do Banjaluke (75 km).

"Osim iz Sarajeva, biciklisti su danas krenuli iz Zagreba, Dubrovnika, Splita, Zadra, Rijeke i Osijeka, i svi će se sresti u Banjaluci, gdje će nam domaćini biti Franjo Komarica, biskup banjalučki", dodao je Pavić.

Geslo biciklijade je "Proljeće vjere - Za mir, suživot i napredak u istini, pravdi, ljubavi i slobodi", a projekt su podržali biskup Komarica, Međureligijsko vijeće BiH, Vojni ordinarijat Republike Hrvatske, IIPT - Internacionalni Institut za Promidžbu mira kroz turizam, Hrvatski biciklistički savez, Biciklistički savez Bosne i Hercegovine i drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije