Društvo

Pokupovao sve novine zbog konkursa

Pokupovao sve novine zbog konkursa
Pokupovao sve novine zbog konkursa

Internetom, tačnije društvenom mrežom Facebook ovih dana kruži obavještenje o tome da misteriozni čovjek u Cazinu već dvije sedmice kupuje sve primjerke jedne sedmične novine da bi konkurs za prijem uposlenika u Drugoj srednjoj školi u Cazinu vidjelo što manje ljudi.

- Sve bi bilo uredu da barem u školi daju uvid u potrebne dokumente da bi se mogla uredno predati konkursna dokumentacija, međutim, oni su nas odbili riječima "kupite novine na kiosku" - navodi se u obavještenju, uz opasku da je sumnjivo da je konkurs raspisan u sedmičniku, koji  košta dvije KM.

Prodavač u jednom kiosku u cazinskoj ulici Trg Zlatnih ljiljana koji je htio ostati anoniman potvrdio je za "Avaz" da njemu nepoznata osoba u posljednje vrijeme pokupuje sve primjerke jednih sedmičnih novina nedugo nakon njihovog izlaska u prodaju.

U izjavi za "Avaz" Zlatko Topić, direktor Druge srednje škole, negirao je da se uslovi konkursa nisu mogli vidjeti u školi.

- Konkurs je istog dana kada je objavljen bio i na oglasnoj ploči u školi. A što se tiče toga da neko kupuje sve novine, nije mi poznato. Takođe, nemam ništa s tim što je konkurs raspisan u sedmičnim novinama jer je za to nadležan školski odbor - kazao je Topić, dodajući da je u međuvremenu konkurs okončan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije