Društvo

Trebinjci biciklima putovali na Hilandar

Trebinjci biciklima putovali na Hilandar
Trebinjci biciklima putovali na Hilandar

TREBINJE - Članovi Biciklističke sekcije Planinarskog društva "Vučji zub" iz Trebinja išli su biciklima na pokloničko putovanje "Svetosavski put" od trebinjskog manastira Tvrdoš do Hilandara.

Biciklisti su rekli da je putovanje proteklo prema planu i gotovo bez  ikakvih poteškoća i problema.

"Tačno u planirano vijeme, u nedjelju, smo stigli u luku Uranopolis, odakle se polazi za Svetu goru, pa smo nakon jednodnevnog odmora u utorak stigli do ovog čuvenog svetilišta, gdje smo konačili i proveli jedan dan u manastiru Hilandar", kaže Igor Škero, predsjednik Društva "Vučji zub", koji je bio i organizator ovog putovanja.

Iako je deset dana, koliko je trajalo putovanje, bilo poprilično naporno, trebinjski biciklisti kažu da se isplatilo, jer su se najprije nadahnuli ovom svetinjom, ali su proputovali i kroz četiri zemlje, prešavši 850 kilometara.

Na putovanju ih bilo 12, zajedno sa dva mladića koja su im bila u pratnji.

Biciklisti kažu da su i na ovaj način pokazali da su pravi tim, ali da su tu sabornost najviše osjetili u Hilandaru, gdje, i pored obimnih radova, vlada savršen spokoj i sklad koji se prenosi na svakog posjetioca.

Biciklisti su dnevno prelazili po 140 kilometara, a i vremenske prilike išle su im naruku, jer ih je pratilo uglavnom sunčano vrijeme.

Složili su se da ih je timski duh održao na putovanju, a to je osobina koja im je, kako kažu, svima pomogla da se svi bez većih problema vrate nazad kući.

Ovo je bilo drugo pokloničko putovanje biciklima do manastira Hilandar u organizaciji "Vučjeg zuba", ali, kako ističu, možda postane i tradicionalno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije