Društvo

UNIQA i Ivanišević predstavili novu fondaciju: UNIQA SEE Future – 'Živimo bolje zajedno'

UNIQA i Ivanišević predstavili novu fondaciju: UNIQA SEE Future – 'Živimo bolje zajedno'
Foto: Ustupljena fotografija/UNIQA | UNIQA i Ivanišević predstavili novu fondaciju: UNIQA SEE Future – 'Živimo bolje zajedno'

Najpoznatiji hrvatski teniser Goran Ivanišević, trenutno, dok je na pauzi od teniskih obaveza, nije neaktivan. Umjesto toga, on koristi svoje slobodno vrijeme kako bi se posvetio drugim aktivnostima. Iako je tenis obilježio njegovu karijeru, ovih dana fokusira se na različite projekte i interese.

Ivanišević je poznat po svojoj strasti prema sportu i takmičenju te nije iznenađenje što je i dalje aktivan na sportskom planu, iako možda na drugačiji način.

On je lice UNIQA, čiji je ambasador postao prošle godine. A sada je u Zagrebu svoje vrijeme izdvojio radi otvaranja UNIQA SEE Future fondacije, organizacije koja je namijenjena  da pruži podršku mladim talentima u sportskim i kulturnim segmentima, kako bi se razvijali i postigli svoje potencijale.

"Sretan sam što kroz ovu fondaciju i saradnju s UNIQA osiguranjem mogu pomoći mladim ljudima, jer sam svjestan koliko je podrška bitna. Puno su se promijenile okolnosti u odnosu na vrijeme kad sam ja bio na početku karijere i kad sam se oslanjao na podršku vlastite porodice. Kad ste mladi, u početku je veoma važno da se možete osloniti na nekoga ko ima iskustvo i zahvaljujući svemu što sam u životu prošao, drago mi je da kroz Fondaciju mogu biti podrška mladim talentima, bez obzira na to bave li se sportom ili nekom drugom aktivnosti", izjavio je na predstavljanju UNIQA SEE Future Goran Ivanišević.

 

U sklopu aktivnosti predviđenih samom manifestacijom, a održanih nešto ranije tokom dana, Goran je na Europskom trgu u prijestonici Hrvatske pokazao ono u čemu je najbolji, a to je tenis.

Teren je doduše bio manji, ali to ga nije spriječilo da pokaže svoje umijeće, a pri tome i zabavi sve prisutne koji su tražili svoj prostor da pogledaju magiju popularnog Zeca.

Njemu se na terenu pridružila i buduća nada srpskog tenisa Luna Vujović. U prvom dijelu, kada je "pozornica" bila prepuštena dublovima, s njima je prostor predviđen za igru dijelio i Adel Bahtanović, čovjek koji se nalazi na čelu uspješnog puta kojim UNIQA korača.

U jednom momentu, Ivaniševićev reket je bio zamijenjen tavom pa čak i kutlačom, ali šta da radi, morao se snalaziti.

Foto: Ustupljena fotografija/UNIQA
Foto: Ustupljena fotografija/UNIQA

UNIQA SEE Future svojim djelovanjem obuhvataće područja sporta, kulture i održivosti. Luna je neko ko polako, ali sigurno korača ozbiljnim koracima i na putu je da ostavi svoj pečat u svjetskom tenisu. Vujovićeva će biti prvo lice iz svijeta sporta podržano od strane ove nove fondacije.

"Podrška roditelja i porodice je najvažnija, ali veoma je lijepo i ohrabrujuće imati iza sebe ljude i organizaciju kao što je UNIQA osiguranje. Iskustvo i perspektive koje nam mentori, koji su već prošli brojne izazove u životu, mogu prenijeti, neprocjenjivi su", kazala je ona.

Večernji sati su bili sačuvani za donatorsko veče i zvanično predstavljanje i početak UNIQA SEE Future, a među predmetima koji su se našli na aukciji bili su reket Gorana Ivaniševića iz perioda njegove saradnje sa Novakom Đokovićem te reket Lune Vujović kojim je osvojila juniorski Vimbldon.

Foto: Ustupljena fotografija/UNIQA
Foto: Ustupljena fotografija/UNIQA

"Ovim potezom napravili smo iskorak u društveno odgovornom poslovanju aktivno učestvujući u kreiranju naprednijeg društvenog okruženja. Cilj Fondacije je poticanje lokalnih zajednica i jačanje uključenosti kroz razne programe podrške u skladu sa sloganom 'Živimo bolje zajedno', čime se potiču solidarnost i saradnja za ostvarenje zajedničkih ciljeva. Ideja Fondacije proizašla je iz misije UNIQA osiguranja koja se temelji na poboljšanju života klijenata i njihovih porodice inovativnim ponudama i uslugama, ali i podržavanjem odgovornog razvoja zajednice", naglasio je Adel Bahtanović, predsjednik UNIQA SEE regije, povodom predstavljanja Fondacije.

UNIQA SEE Future će se usredotočiti na podršku mladim talentima, prepoznajući njihovu ključnu ulogu kao pokretača promjena te svjesna njihovog potencijala za transformaciju lokalnih zajednica. Kroz sveobuhvatne programe stipendiranja i mentorstva, Fondacija će pružiti mladima neophodne resurse i prilike kako bi mogli razviti svoje talente do punog potencijala. Ova inicijativa nije samo o investiranju u pojedince, već i o stvaranju održivih platformi koje će omogućiti rast i napredak mladih ljudi, potičući ih da postanu kreatori pozitivnih promjena u svojim lokalnim zajednicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije