Društvo

Za guslara Sašu Laketića prikupljeno 5.000 KM

Za guslara Sašu Laketića prikupljeno 5.000 KM
Za guslara Sašu Laketića prikupljeno 5.000 KM

PALE - Guslarska društva Sarajevsko-romanijske regije večeras su na humanitarnom koncertu, koji je održan u Kulturnom centru Pale, prikupila 5.000 KM koje će uručiti narodnom guslaru Saši Laketiću iz Obrenovca postradalom u poplvama prošle godine.

Predsjednik Guslarskog društva "Starina Novak" sa Pala Đorđe Rističević rekao je da su ovaj humanitarni koncert organizovali zajedno sa guslarskim društvima "Filip Višnjić" iz Istočnog Novog Sarajeva i "Gavrilo Princip" Istočni Stari Grad.

"I ova prepuna sala Kulturnog centra pokazatelj je da humanost još postoji u našem narodu", rekao je on, dodavši da su se u ovu humanitarnu akciju uključile i opštine i privrednici sa područja grada Istočno Sarajevo.

Guslari Sarajevsko-romanijske regije večeras su svom kolegi Laketiću, koji je član Društva guslara "Nikola Tesla" iz Obrenovca, poklonili i gusle.

Laketić je zahvalio svima koji su učestvovali u ovoj akciji. On je naglasio da, zahvaljujući svojim prijateljima i guslarima iz Republike Srpske i Crne Gore, pokušava da obnovi imanje koje je u potpunosti uništeno u prošlogodišnjim poplavama.

Humanitarni koncert je počeo nastupom Laketića, koji je i na taj način želio da zahvali svim humanim ljudima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije