Društvo

Zeničko-dobojskom kantonu milion KM

Zeničko-dobojskom kantonu milion KM
Zeničko-dobojskom kantonu milion KM

SARAJEVO - Zeničko-dobojskom kantonu danas je doznačeno još milion KM na osnovu odluke Upravnog odbora Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije BiH.

Od tih sredstava, 700.000 KM je namijenjeno obnovi putne infrastrukture za Željezno Polje u opštini Žepče, a 300.000 KM za obnovu puta Nemila - Bistričak u opštini Zenica, saopšteno je iz Vlade FBiH. 

Opštini Gračanica je doznačeno 40.000 KM na ime zajedničkog finansiranja izgradnje mosta.

Direktor Federalnog fonda Jasmin Jaganjac danas je u Zenici sa premijerom Zeničko-dobojskog kantona Munibom Husejnagićem, zeničkim načelnikom Husejinom Smajlovićem i direktorom kompanije "Komrad-Ze" Muhamedom Šibonjićem potpisao ugovor o realizaciji projekta hitne sanacije klizišta i dionice puta za selo Kolići. 

Za ovaj projekat, koji bi trebalo da bude završen u roku od 45 dana nakon uvođenja izvođača u posao, Federalni fond je izdvojio 166.000 KM.

Jaganjac se tokom boravka u Zenici sastao i sa premijerima Tuzlanskog kantona Bahrijom Umihanićem i Posavskog kantona Marijanom Oršolićem, gradonačelnikom Tuzle Jasminom Imamovićem i projekt menadžerom UNDP-a Edisom Arifagićem.

Upravni odbor Federalnog fonda prihvatio je Jaganjčev izvještaj o realizaciji dosadašnjih odluka koje se odnose na utvrđivanje kriterija i izdvajanje sredstava za obnovu nastradalih područja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije