Ex -Yu

Babić: Vlada Srbije imaće 16 ministarstava

BEOGRAD - Prijedlozi izmjena zakona koji predviđaju da nova Vlada Srbije ima 16 ministarstva, stigli su u Skupštinu i o njima će poslanici sutra početi raspravu, rekao je šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke /SNS/ Zoran Babić.

"Poslanici će sutra početi raspravu o tim predlozima zakona, a 27. aprila Srbija će dobiti novu Vladu", rekao je Babić.

On je ocijenio da će buduća Vlada Srbije biti odraz ekonomskog stanja države i ušteda koje moraju da se naprave, prenose beogradski mediji.

Buduća Vlada Srbije će, kako je predloženo, imati Ministarstvo finansija, Ministarstvo privrede, Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstvo rudarstva i energetike.

Vlada će imati i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstvo pravde, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo odbrane, Ministarstvo spoljnih poslova.

Predviđeni su i Ministarstvo prosvjete i nauke, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja, Ministarstvo omladine i sporta, te Ministarstvo kulture i informisanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije