Ex -Yu

Bombu na Američku ambasadu bacio bivši vojnik?

Bombu na Američku ambasadu bacio bivši vojnik?
Foto: Anadolija | Bombu na Američku ambasadu bacio bivši pripadnik JNA?

PODGORICA - Na ambasadu Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici oko ponoći bačena je bomba.

Kako mediji javljaju pozivajući se na nepotvrđene sumnje policije, bombu u dvorište američke ambasade bacio je, a zatim se i ubio, D.J. , bivši pripadnik JNA.

Na Facebook profilu D.J. piše da je bio odlikovan medaljom za zasluge u oblastima odbrane i bezbednosti u SRJ.

Živio je u Podgorici, a rođen je u Kraljevu.

On je na profilu objavio i povelju o odlikovanju sa potpisom Slobodana Miloševića iz 1999, a sudeći po njegovim objavama na Facebook-u bio je protivnik ulaska u NATO.

​"Pola sata posle ponoći ispred objekta Ambasade SAD jedno lice je izvršilo samoubistvo eksplozivnom napravom. Neposredno prije samoubistva, lice je sa raskrsnice kod Sportskog centra ubacilo u krug Ambasade SAD jednu eksplozivnu napravu. Najvjerovatnije je riječ o ručnoj bombi sa kašikom. U toku su uviđaj i identifikacija. Tužilac je na licu mjesta i rukovodi uviđajem. Uprava policije CG", napisala je Vlada Crne Gore na Twitteru.

Portparol Ambasade SAD Džef Adler je "Vijestima" potvrdio da se desio napad na Ambasadu i da službenici Ambasade rade sa policijom da bi se identifikovao napadač.

"Ambasada obavlja internu proceduru kako bi utvrdila bezbijednost svog osoblja", naveo je Adler.

Podsekretar Stejt departmenta Stiv Goldstin je kazao da su očevici vidjeli čovjeka kako baca predmet preko zida ambasade, prenosi "Njujork tajms". Navodi se i da niko u ambasadi nije povrijeđen.

Goldstin je dodao i da su bezbjednosni zvaničnici ambasade pretražili teren i da nisu nađene druge eksplozivne naprave, a da zgrada nije oštećena u napadu.

On nije znao šta je motiv napada, niti da li se radi o namjernom samoubilačkom napadu.

Ambasada je na svom sajtu saopštila da postoji aktivna bezbjednosna situacija i savjetovani su američki državljani da do novog obavještenja izbejgavaju ambasadu.

Oglasio se i Stejt department u Vašingtonu, navodeći da američka ambasada "trenutno sprovodi internu provjeru da bi potvrdila bezbjednost svog osoblja".  

Ministar i šefovi policije stigli pred američku ambasadu

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludin Nuhodžić, direktor Uprave policije Slavko Stojanović kao i šefovi policijskih struktura stigli su na mjesto bombaškog napada na američku ambasadu u Podgorici, koji se desio sinoć.

Krug oko ambasade u blokadi je od kasno sinoć, gdje na terenu uviđaj vrše pripadnici policije.

Iz policije je saopšteno da podgorička policija intenzivno radi na identifikaciji muškarca koji je, sinoć bacio bombu u dvorište Ambasade SAD-a u Podgorici, a potom se raznio eksplozivnom napravom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije